Roma obvlada posel, močnejša ter bolj zvezdniška ekipa in nižji stroški

Poletna rapsodija Rome je dodobra premešala karte na italijanskem in evropskem prizorišču. Rimljani so močno okrepili ekipo, in jo nameravajo še bolj, stroški plač pa bodo nižji kot doslej.

Uredništvo
5. avgust 2022, 2:18

Paulo Dybala je ena od zvezdniških okrepitev Rome. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Ni dvoma, italijanska Roma je v tem poletnem prestopnem roku močno okrepila svoje moštvo. Nekaj, kar je zelo pomembno predvsem za lastnike klubov, pa je dejstvo, da je ob tem izdatno znižala finančne stroške.

Volkovi so v svoje krdelo poleti spravili pet novih nogometašev, ki bodo dodobra izboljšali kakovost ekipe Joseja Mourinha. Le za enega so plačali odškodnino, okoli sedem milijonov evrov za nakup Zekija Celika.

Ostale okrepitve so v italijansko prestolnico prišle s prostimi papirji, med njimi so Paulo Dybala, Nemanja Matić, Mile Svilar in Georginio Wijnaldum, ki je posojen s strani francoskega PSG. Stroški plač za omenjene nogometaše in omenjena odškodnina bodo znašali okoli 29,5 milijona evrov.

Na drugi strani so klub zapustili Henrikh Mkhitaryan, sergio Oliveira, Davide Santon, Ainsley maitland-Niles, Alessandro Florenzi, Robin Olsen, Jordan Veretout, Daniel Fuzato in Bryan Reynolds. Odhodi naštetih bodo finančno breme plač znižali za 32 milijonov evrov.

To je dobra novica za družino Friedkins, ki je lastnica Rome. A vodilni v klubu se želijo znebiti še Justina Luiverta, Gonzala Villarja, Amadouja Diawaraja, Carlesa Pereza in Eldorja Shomurodova, kar bi proračun razbremenilo še za dodatnih 16 milijonov evrov, s tem pa bi naredili prostor za podpis pogodbe z Andreo Belottijem in še enim branilcem.