Roma pripravlja nov športni projekt, v njem vidi tudi igralca Arsenala

Lastnik Rome Dan Friedkin je Joseju Mourinhu ob sklenitvi pogodbe obljubil proste roke pri oblikovanju igralskega kadra za novo sezono. Prva okrepitev naj bi prišla iz Arsenala.

Uredništvo
8. junij 2021, 8:23

Se bo Granit Xhaka preseli na stadion Olimpico? (Foto: UEFA)

Kakšna bo Roma pod vodstvom znamenitega Portugalca Joseja Mourinha? Po govoricah sodeč bodo v Rimu sestavili konkurenčno moštvo, saj ne mine dan, ko italijanski mediji ne bi z Romo povezovali kakšnega novega igralca. Širijo se tudi govorice, da naj bi lastnik kluba Dan Friedkin Mourinho obljubil, da bo imel na voljo dovolj sredstev za izboljšanje moštva – komaj sedmo mesto v minuli sezoni je tudi za Friedkina zgovorno opozorilo, da se bo ekipa morala okrepiti.

Italijanski mediji trdijo,da naj bi bila Roma že v globokih pogovorih za prestop prve Mourinhove tarče, in sicer naj bi si Portugalec zaželel vezista Arsenala Granita Xhako. Roma in Arsenal se pogajata glede višine odškodnine, Roma pa naj bi 28-letniku ponudila štiriletno pogodbo.

Xhaka je v minuli sezoni v vseh tekmovanjih zbral kar 45 nastopov, na katerih je dosegel en zadetek in prispeval dve asistenci.

Srednja vrsta Arsenala bo v naslednji sezoni močno spremenjena, saj sta klub po izteku posoj že zapustila Dani Ceballos in Martin Odegaard, na izhodnih vratih pa naj bi bil tudi Brazilec Willian.