Roma se je okrepila z napadalcem Reala iz Madrida

Edin Džeko je v napadu Rome dobil zanimivo družbo. Novi član Rome je postal napadalec, ki se v italijansko prestolnico seli iz madridskega Reala.

Uredništvo
2. oktober 2020, 7:23

Foto: uradna spletna stran kluba

V napadu Rome bo v letošnji sezoni veliko španske komunikacije, saj bo imel trener Paolo Fonseca na razpolago kar tri nogometaše iz te države. Že pozimi se je v Rim preselil nekdanji napadalec Barcelone Carles Perez, po koncu minule sezone je moštvo okrepil izkušeni Pedro, najnovejša okrepitev Rominega napada pa je 23-letni Borja Mayoral, ki se v Italijo seli iz madridskega Reala.

Mayoral bo pri Romi v naslednjih dveh sezonah nastopal kot posojen igralec Reala, Roma pa ga bo lahko po koncu prve sezone odkupila za 15, po koncu druge sezone pa za 20 milijonov evrov. V kolikor se bo Roma odločila za odkup pogodbe, bo Mayoral v Rimu ostal do junija leta 2025.

Mayoral je otrok madridskega velikana, pri katerem pa zaradi močne konkurence ni uspel resneje opozoriti nase. V zadnjih letih ga je Real veliko posojal manjšim klubom, prelomna pa je bila zanj prejšnja sezona, v kateri je z velikim uspehom branil barve Levanteja.

Mayoral ima za seboj tudi nekaj dragocenih izkušenj iz prve ekipe Reala, saj je v majici tega slovitega kluba zbral 33 nastopov in dosegel sedem zadetkov.
 
adplus-dvertising