Roma v katastrofalnem finančnem stanju: Prodaje bodo nujne

Italijanska Roma je v prvih devetih mesecih letošnje sezone ustvarila astronomsko finančno izgubo, ob kateri je bolj ali manj jasno, da bodo prodaje najboljših nogometašev neizbežne.

Uredništvo
6. junij 2020, 11:53

Foto: /

Italijanska Roma je še pred leti napovedovala ambiciozne načrte, ki so bili pretežno vezani na gradnjo novega stadiona, trenutno pa je finančna realnost veliko bolj črnogleda, saj je klub sporočil, da je v prvih devetih mesecih letošnje sezone ustvaril kar 126.4 milijona evrov poslovne izgube. Roma je že v prejšnjih letih poslovala z izgubo, kljub temu pa so zadnje številke še posebej zaskrbljujoče, saj je v istem obdobju sezone lani Roma ustvarila kar 100 milijonov evrov izgube manj.

V klubu izgubo pojasnjujejo z odsotnostjo iz lige prvakov in izbruhom pandemije, zaradi česar je klub ostal brez prihodkov z naslova prodaje vstopnic.

Po neuspešnih pogovorih za prodajo kluba ameriškemu milijarderju Danu Friedkinu je bolj ali manj jasno, da bo morala Roma rdeče številke popravljati s prodajami najboljših igralcev. Najvišjo tržno vrednost trenutno dosegajo Nicolo Zaniolo, Lorenzo Pellegrini in Cengiz Under, vprašljiva pa je tudi prihodnost bosanskega golgeterja Edina Džeka, ki velja za daleč najbolje plačanega igralca moštva.
loading...