Ronald Koeman je po izpadu z Eura besnel nad sojenjem: 'VAR uničuje nogomet, to ni bila nikoli enajstmetrovka!'

Denzel Dumfries je blokiral strel Harryju Kanu, sodnik Felix Zwayer pa je dosodil enajstmetrovko. Ronald Koeman je ogorčen!

Uredništvo
11. julij 2024

(Foto: Getty Images)

Nizozemska je izpadla z evropskega prvenstva, potem ko je tik pred koncem tekme z Anglijo v vodstvo in posledično do finala Eura 2024 popeljal Ollie Watkins. Nizozemci so sicer hitro povedli, toda Anglija je odgovorila z golom z bele točke, zadel je Harry Kane. Odločitev sodnika Felixa Zwayerja pa je dvignila ogromno prahu, mnogi so namreč prepričani, da enajstmetrovke sploh ne bi smelo biti. Še več, celo mnogi angleški komentatorji so pritrjevali tistim, ki so trdili, da je sodnik naredil napako. 

Takšnega mnenja je tudi nizozemski seklektor Ronald Koeman, ki je prepričan, da je bila njegova ekipa oškodovana.

"To ni bila nikoli enajstmetrovka! Namera našega igralca je bila blokirati strel. Harry Kane je streljal in zadel vanj. Nogomet takšne odločitve uničujejo, sploh pa VAR! Takšne enajstmetrovke v Angliji recimo ne bi dosodili. Kaj bi kot branilec lahko storil? Tudi sicer mislim, da je sodnik dosojal neumne stvari, ampak nismo izgubili zaradi tega," je dejal nizozemski selektor. 

Ne glede na izpad v polfinalu pa je Koeman optimističen glede prihodnosti nizozemske reprezentance.

"Ta ekipa ima svetlo prihodnost. Ponosen sem. Všeč mi je bilo, da so igralci na vsaki tekmi dali nekaj. Tudi danes smo dobro začeli tekmo, Anglija pa nas je dominirala na sredini igrišča in morali smo nekaj spremeniti. Mislim, da smo bili boljši, ampak zadeli so v 91. minuti, tako da ni bilo mogoče odgovoriti."