Ronaldo je pojem uspeha: Prvi nogometaš, ki je zaslužil milijardo dolarjev

Ameriški Forbes je izračunal, da je portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo postal šele tretji športnik v zgodovini, ki je v času aktivne kariere zaslužil več kot milijardo ameriških dolarjev.

Uredništvo
6. junij 2020, 11:12

Foto: /

Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo je stroj za gole, hkrati s tem pa je tudi stroj za služenje denarja. V zadnjem letu dni je na račun pogodbe v Juventusu in osebnih sponzorstev zaslužil kar 105 milijonov dolarjev, ameriški Forbes pa je objavil podatek, da je Ronaldo v času svoje aktivne kariere skupno zaslužil že več kot reci in piši milijardo dolarjev. To doslej ni uspelo še nobenemu nogometašu, tudi sicer pa je v času aktivne kariere to uspelo le še dvema športnikoma – golfistu Tigerju Woodsu in boksarju Floydu Mayweatherju.

Cristiano Ronaldo ima zelo razvejeno verigo poslov, saj je med drugim lastnik modne blagovne znamke CR7, v lasti pa ima tudi verigo hotelov in muzej v svojem rojstnem kraju Madeiri. Eden najboljših nogometašev vseh časov se bo na lestvici najbolje plačanih športnikov sveta zagotovo pojavljal tudi po izteku kariere, saj je pred leti sklenil izjemno donosno pogodbo z ameriškim športnim gigantom Nike, ki naj bi tako v primerih košarkarskih ikon Michaela Jordana in LeBrona Jamesa trajala doživljenjsko. Podrobnosti posla so sicer skrbno varovane, Forbes pa ob sklenitvi unikatne pogodbe poročal, da naj bi bil zgolj posel z Nike vreden kar milijardo dolarjev.

V zadnjem letu dni je sicer Ronaldo na lestvici najbogatejših športnikov zasedel drugo mesto za švicarsko teniško ikono Rogerjem Federerjem.

loading...