Ronaldo predčasno zapustil tabor Portugalske, vrača se v Manchester

Portugalska reprezentanca je iz svojega tabora predčasno izpustila svojega zvezdnika, saj zaradi kazni ne sme igrati v nadaljevanju kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Nad so navdušeni v taboru kluba, mi si je pred dnevi zagotovil njegov povratek.

Uredništvo
3. september 2021, 7:16

Cristiano Ronaldo se vrača v Manchester United. (Foto: /)

V četrtek zvečer je postalo uradno, da je Portugalska nogometna zveza sprejela odločitev, da Cristianu Ronaldu dovoli predčasni odhod iz reprezentančne baze. Prvi zvezdnik ekipe je na prejšnji tekmi prejel rumeni karton, zato v nadaljevanju ne sme igrati v dresu z državnim grbom.

36-letnik je tako osrečil Manchester United, klub, h kateremu s eje pred dnevi uradno vrnil za začetek drugega mandata. K Rdečim vragom je Ronaldo prestopil iz torinskega Juventusa. Ronaldo bo imel zato nekaj več časa, da se ustrezno pripravi na prvo tekmo v dresu kluba iz Manchestra.

Ronaldo je na tekmi proti Irski v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu 2022 v Katarju prejel rumeni karton zaradi slačenja majice. Zavoljo tega zvezdnik nima pravice nastopa proti Azarbajdžanu.

Proti Ircem je Ronaldo dosegel zadetek z najstrožje kazni, zaradi česar je postal najboljši strelec v zgodovini moškega mednarodnega nogometa.