Ronaldo se je naprezal zaman, Zlati čevelj je praktično že v rokah Cira Immobileja

Cristiano Ronaldo je v želji po zmagi v bitki za najboljšega evropskega strelca odigral tekmo v Cagliariju, ta pa se je končala tako s porazom Juventusa, kakor tudi z njegovim osebnim porazom proti Ciru Immobileju.

Uredništvo
30. julij 2020, 10:13

Ciro Immobile je z veliko verjetnostjo zmagovalec bitke za Zlati čevelj v sezoni 2019/20. (Foto: Getty Images)

Trener Juventusa Maurizio Sarri je želel na zadnjih dveh tekmah italijanskega prvenstva odpočiti svoje ključne može, saj njegovo moštvo čaka zelo pomemben obračun osmine finala lige prvakov proti Lyonu, pred katerim si Sarri želi, da bi bili njegovi nosilci igre optimalno pripravljeni na tekmo. To seveda velja tudi za Cristiana Ronalda, a je Portugalec v silni želji, da bi slavil v bitki za Zlati čevelj, Sarrija prepričal v to, da ga je na včerajšnji tekmi proti Cagliariju vendarle poslal v ogenj.

Ronaldova trma je tokrat trčila ob zid. Juventus je na tekmi, ki ni štela za nič, izgubil z 0:2, Ronaldo, ki je na igrišču preživel vseh devetdeset minut, pa na tekmi ni dosegel zadetka. Na drugi strani je njegov glavni tekmec Ciro Immobile ob zmagi Lazia proti Brescii z 2:0 dosegel zadetek, s čimer je pred zadnjim krogom italijanskega prvenstva bolj ali manj že jasno, da bo Zlati čevelj osvojil Immobile. Napadalec Lazia je namreč dosegel svoj 35. zadetek, s čimer je za en gol prehitel Roberta Lewandowskega, Ronaldo pa na tretjem mestu zaostaja za štiri gole. Čeprav je Portugalec v preteklosti že premikal navidez nemogoče mejnike, se zdi, da so možnosti za to, da bi v zadnjem krogu prehitel Immobileja tako rekoč na meji znanstvene fantastike, poleg tega pa ne gre verjeti v to, da bi Sarri še enkrat več podlegel njegovim osebnim izzivom in ga tik pred tekmo proti Lyonu poslal v ogenj na tekmi, ki je za Juventus povsem nepomembna.

Ciro Immobile je tako svojo sanjsko sezono z veliko verjetnostjo sklenil s prestižno strelsko nagrado, v zadnjem krogu pa bo imel kljub temu še dodaten motiv, saj se mu ponuja priložnost, da izenači oziroma preseže absolutni rekord po številu doseženih zadetkov v eni sezoni Serie A. Rekord je v lasti Argentinca Gonzala Higuaina, ki je v majici Napolija v sezoni 2015/16 dosegel 36 zadetkov.