Ronaldo si zasluži Zlato žogo, ne Messi

Mnenja o tem, kdo si bo prislužil naslednjo Zlato žogo, so zelo deljena. Rahla večina se nagiba stran Argentinca, ki je imel izjemno sezono, med te pa ne spada legendarni avstralski nogometaš, ki podpira Portugalca.

Uredništvo
23. maj 2019, 6:53

Foto: Getty Images

Lionel Messi je favorit za naziv najboljšega nogometaša leta in za osvojitev Zlate žoge, saj ima za seboj izjemno sezono pri Barceloni. A Tim Cahill, legendarni avstralski nogometaš, meni, da bi si individualno nagrado zaslužil Messijev tekmec Cristiano Ronaldo.
 
"Razlog, da sem na strani Ronalda, je njegov vpliv na Juventus. Vem, večina se ne bo strinjala z mojim izborom. Odšel je iz Reala in imel močan vpliv na nov klub in novo ligo, česa podobnega še nisem videl. Vem, da ni osvojil Lige prvakov, a Juventus je postavil na novo raven. Zelo cenim njegov profesionalizem," pravi Cahill.
 
Tako Messi kot Ronaldo imata odlični sezoni. Argentinec se bo z Barcelono v soboto boril še v finalu Kraljevega pokala, Portugalec pa bo dan kasneje odigral še zadnjo tekmo Juventusa v Serie A, kjer si je že pred dnevi zagotovil naslov prvaka.
loading...