Ronaldo utrjuje kultni status: Rešil je svoj klub pred bankrotom in ga vrnil v prvo ligo

Cruzeiro si je že sedem krogov pred koncem sezone zagotovil napredovanje v prvo brazilsko ligo, glavne zasluge za to pa gredo najslavnejšemu sinu tega kluba Ronaldu.

Uredništvo
22. september 2022, 1:40

Ronaldo (Foto: /)

Ronaldo je brazilska nacionalna legenda, poseben status pa uživa tudi med navijači Cruzeira, v katerem je začel svojo nogometno pot.

Cruzeiro je velik brazilski klub, ki pa je v zadnjem obdobju zašel v hude težave, zaradi katerih se je celo spogledoval z bankrotom. Leta 2019 je Cruzeiro prvič v svoji zgodovini izpadel v drugo ligo, ob tem pa je nakopičil dolgove v višini 100 milijonov dolarjev, zaradi česar je bila prihodnost kluba izredno mračna in negotova.Decembra lani je v klub prišel vitez na belem konju, saj je legendarni Ronaldo za 70 milijonov dolarjev odkupil klub in prevzel nadzor, slabo leto dni kasneje pa si je Cruzeiro sedem krogov pred koncem sezone v drugi brazilski ligi zagotovil napredovanje v elito, s čimer se kultni Cruzeiro znova vrača na pota stare slave.

"Čez nekaj dni bomo začeli razmišljati o novi sezoni. Najprej moramo poskrbeti, da bomo ligo končali na prvem mestu, saj želimo naslov. Lahko pa ste prepričani v to, da bomo konkurenčni tudi v prvi ligi,"
je povedal Ronaldo.