Rooneyjev poziv Manchester Untiedu: Pustiti Cristianu Ronaldu oditi!

Legendarni napadalec Manchester Uniteda Wayne Rooney je mnenja, da bi bil odhod Cristiana Ronalda najbolj razumna odločitev, ki jo lahko sprejme njegov nekdanji klub.

Uredništvo
8. avgust 2022, 10:17

Wayne Rooney (Foto: uradna spletna stran kluba)

Nekdanji soigralec Cristiana Ronalda pri Manchester Unitedu Wayne Rooney je danes zaposlen kot trener ameriškega DC Uniteda, stik z Anglijo pa ohranja tudi kolumnist časnika Times in z javnostjo deli razmišljanja glede aktualnih tematik v angleškem nogometu.

Trenutno je zelo aktualno morebitno slovo Ronalda od rdečih vragov, Rooney pa je mnenja, da ga klub pri tem ne bi smel zadrževati ter da bi se moral bolj osredotočiti na iskanje novega napadalca.

"Mislim, da bi Manchester Unitedu Ronaldu moral pustiti oditi. Ne gre za to, da Ronaldo ne more igrati v tej ekipi. On lahko igra kjerkoli. Povsod bo zabijal gole."

"Osebno menim, da United ni pripravljen za boj za naslov prvaka, zato bi se morali zdaj bolj osredotočiti na gradnjo ekipe, ki bo morda v roku treh ali štirih let sposobna osvojiti naslov."

"Če drži poročanje medijev, da želi Ronaldo oditi, bi United moral spoštovati njegovo željo in poiskati novo devetico. Potrebovali bi nekoga, ki bo tukaj dolgoročno in ki bo pomagal graditi uspešno ekipo,
" je zapisal Rooney.