Rožman: To je trenutek, ko moramo vsi stisniti zobe

Simon Rožman bo nocoj v trenerski vlogi debitiral na največji tekmi v slovenskem nogometu. Njegov prvi derbi bo imel velik naboj, saj bo odločal o naslovu državnega prvaka.

Uredništvo
9. maj 2021, 7:41

Simon Rožman bo nocoj debitiral na večnem derbiju. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Zadnji večni derbi sezone bo pomembno vplival na boj za naslov državnega prvaka, saj ima štiri kroge pred koncem sezone Olimpija le dve točki prednosti pred Mariborom. Na klopi Maribora bo na večnih derbijih debitiral Simon Rožman, ki bo skušal pripraviti načrt, kako naj se po dolgem času na prvenstveni lestvici Maribor zavihti nad Olimpijo.

"Ne ukvarjamo se s preračunljivostjo. Skušamo vplivati na tiste zadeve, na katere lahko. Je pa lepo, da smo se vrnili in da odločamo sami o sebi. Pripravljamo se z namenom, da bi vse pozitivne dele skušali združiti v celoto in bi čim večji del tekme delovali na visokem nivoju."

"Pričakujem zanimivo tekmo enakovrednih ekip. Gre za derbi, ki prinaša dodaten naboj. Verjamem, da bo tekma razgibana, pestra. Tudi tekmeci imajo nihanja v igri, podobno kot mi. Toda derbi lahko zadeve v trenutku obrne v drugo smer. S kvaliteto, ki jo premoremo in z veliko pozitivne energije, verjamem, da lahko te slabše faze skrajšamo in pripeljemo tekmo do želenega razpleta," pred derbijem razmišlja Rožman.

Rožman je o naboju, ki ga prinaša tekma, zgovorno odgovoril na vprašanje, ali bo Jan Repas, ki je na zadnji prvenstveni tekmi odšepal z igrišča, nared.

"Priključil se je treningom, verjamem, da ga bo zdravniška služba uspela usposobiti za nastop. To je zdaj trenutek, ko moramo stisniti zobe, igralci in vsi v klubu,"
je povedal Rožman.

Rožman sicer trdi, da je pred svojim prvim večnim derbijem povsem miren.

"Iz trenerskega vidika so priprave enake, se pa čuti močnejša energija s strani. Vsak si želi biti del največje tekme slovenskega klubskega nogometa, vendar sem glede trenerskega dela povsem miren. Skušamo iz dneva v dan ohranjati pravila, odnose, strukturo, sestavljati mozaik del po del."


"Opazno je pri fantih, da se je nasmešek vrnil na obraze, kar je pozitivno. Ko se vklopijo čustva, ki jih prinaša derbi, je tudi energija na višjem nivoju in verjamem, da bomo v derbiju na nivoju, na katerem lahko upravičimo zaupanje navijačev."
 
adplus-dvertising