Rožman do prve zmage v Evropi, Reka stoji za njegovim hrbtom

Hrvaški prvoligaš je izpadel iz Evrope, a niti približno ne more biti nezadovoljen. Strokovni štab na slovenski pogon je prišel do ugledne zmage in znova potrdil dobro delo.

Uredništvo
11. december 2020, 10:41

Foto: uradna spletna stran kluba

Hrvaška Rijeka ima močan slovenski vpliv. Ne le, da v igralskem kadru najdemo Adama Gnezdo Čerina, strokovni štab uspešno vodi trener Simon Rožman, njegova dena roka pa je Aleš Kačičnik. Omenjeni so v četrtkovem večeru prišli do zmage v Ligi Evropa, Rijeka je ugnala AZ Alkmaar.

To je bila prva evropska zmaga Simona Rožmana na klopi Rijeke in prva v skupinskem delu tega tekmovanja sploh. S tem je dodal nov dokaz, da je kos zahtevni nalogi, ki jo opravlja na kvarnerju.

Res je, Rijeka je v svoji skupini zasedla zadnje mesto, a to samo po sebi ni razlog za razočaranje. Moštvo s stadiona Rujevica je zbralo štiri točke, v skupinskem delu pa vsaka točka prinese 190.000 evrov. Ob tem je pomembno, da se je kljub ogromnim težavam z okužbami s COVID-19 praktično vsem odlično upirala.


"Edini na Hrvaškem igramo s tako mlado ekipo, z njo smo osvojili pokalno tekmovanje, kar pomeni, da Simon in ekipa odlično delajo. Naredili so več, kot smo pričakovali, in to v zelo zahtevnih pogojih," je v nedavnem pogovoru za index.hr dejal predsednik Rijeke Damir Mišković.

Rijeka je igrala v skupini z dvema predstavnikoma najboljših petih lig na svetu. Merila se je z Realom Sociedadom in Napolijem. Le še dve skupini sta vsebovali po dva kluba iz same elite, v skupini C sta bila Bayer in Nica, v skupini H pa Milan in Lille.