Rožman je že napovedal spremembe v Mariboru: Vzpostavili bomo prepoznaven slog igre

Zakaj Simon Rožman? Zanj govorijo rezultati in zgodovina, Maribor pa potrebuje deloholika, ki je popolnoma predan delu in klubu, ocenjuje športni direktor Marko Šuler.

Uredništvo
20. marec 2021, 11:14

(Foto: nkmaribor.com)

Maribor z današnjim dnem začenja novo poglavje. Imenovanje novega trenerja Simona Rožmana je poželo veliko zanimanja, ponovno pa so zrasla tudi pričakovanja navijačev, saj je poznano, kakšen trener je Rožman in predvsem kakšen nogomet igra. Še vedno zelo mlad trener, Rožman jih šteje 37, v Ljudski vrt prinaša svežo energijo. Zanos in idejo. Obljublja pa tudi prepoznaven slog igre. 

"Najprej bi se rad zahvalil klubu za zaupanje. Prvi vtis je izreden, namenjena mi je bila lepa dobrodošlica. Ponosen sem, da sem postal vodja strokovnega tima v izjemnem klubu. Zavedam se svoje odgovornosti, po drugi strani pa z delovnim timom prinašamo energijo, znanje, veliko srce, da bi v bližnji in daljnji prihodnosti bili uspešni ter izpolnili klubske cilje. Klub mi je predstavil svoj projekt, analiziral sem zadeve in sprejel izziv," je ob podpisu triletne pogodbe dejal Rožman. 

Rožman ne beži od visokih ciljev. 

"NK Maribor ima vsebino in dušo, vedno kakovosten igralski kader. Imamo skupen cilj in velik motiv, da se približamo uspešni preteklosti kluba. Maribor je vedno pokazal svojo top kvaliteto, ko je bila prisotna kolektivna energija, kar se čuti tudi zdaj. Nedvomno je naša želja, da bi zgradili dolgoročno zgodbo, vzpostavili prepoznaven slog igre. Cilji so postavljeni zelo visoko, vendar so uresničljivi."

Športni direktor Maribora Marko Šuler je tako imenoval svojega prvega trenerja, odkar je prevzel to odgovorno funkcijo. 

"Bili smo že nekaj časa v pogovorih in se pri idejah glede na pot, ki smo si jo zastavili, hitro uskladili. V resnih kombinacijah je bil tudi Saša Gajser, a zaradi težav z licenco ne more biti dolgoročnejša rešitev. Odločili smo se za Simona Rožmana. Rezultati in zgodovina povejo svoje, vsak dan se ne ponudi možnost dobiti tako uspešnega, mladega trenerja, z zanimivo vizijo. Predvsem pa deloholika, ki je popolnoma predan klubu in svojemu delu. To je bila priložnost, ki jo je bilo vredno izkoristiti. Ker je bila želja obojestranska, je bila odločitev zelo lahka. Maribor gre na novo pot, Simon dobro ve, kaj je Maribor, v kakšno okolje prihaja in ko sestaviš vse skupaj, so zadeve dobro zastavljene. Dela je ogromno, tega se zavedamo vsi v klubu, zaveda se Simon in se morajo tudi igralci."
 
adplus-dvertising