Rožmanov 'izum' Amir Dervišević: Vsak se mora pogledati v ogledalo

Vezist Maribora Amir Dervišević priznava, da je Maribor proti Domžalam pustil zelo jalovo podobo. Boj za naslov prvaka se zdaj izrazito nagiba v prid Olimpiji.

Uredništvo
22. april 2021, 9:44

Amir Dervišević je obe tekmi pod vodstvom novega trenerja začel v začetni enajsterici. (Foto: pigac.si)

Novi trener Maribora Simon Rožman je v začetni enajsterici Maribora opravil kar nekaj drznih sprememb, ena takšnih je zagotovo reaktivacija vezista Amirja Derviševića, ki je večji del letošnje sezone presedel na klopi za rezervne igralce. Dervišević je v prvih petih krogih začel štiri tekme, nato pa je povsem izginil s horizonta, saj je do Rožmanovega prihoda začel le še eno tekmo.

Pod vodstvom novega trenerja je Ljubljančan začel srečanji proti Aluminiju in Domžalam, zgolj ena točka z omenjenih obračunov pa kaže na to, da njegov čez noč izboljšan status ne bo imel nujno dolgoročnejše vrednosti.

Dervišević je po porazu proti Domžalam priznal, da je Maribor odigral zelo slabo tekmo.

"Težko je izbrati prave besede za opis dogajanja. Slaba tekma z naše strani, o tem ni dvoma. Lahko bi govorili, kaj bi bilo, če bi izkoristili katero izmed priložnosti, ki smo si jih ustvarili."

"Domžalčani pa so na drugi strani dejansko zadeli iz vseh treh, ki so jih imeli. Potem smo poskušali spremeniti potek v drugem polčasu, toda treba je priznati, da nismo bili pravi in na tistem nivoju, ki se od nas pričakuje. Predvsem pa nismo izpolnili, kar smo se dogovorili pred tekmo," je za klubsko spletno stran povedal Dervišević, in dodal.

"Nismo opravili svoje naloge, kot je treba. Vsak se mora pogledati v ogledalo in poskrbeti, da gremo naprej, kot se za Maribor spodobi."
 
adplus-dvertising