Rožmanov ognjeni krst v ligi Europa je ponudil dober vtis, ne pa tudi rezultata

Splošen vtis po prvi tekmi Rijeke in Simona Rožmana v ligi Europa je pozitiven. Slovenski trener je z igralci po junaških 93 minutah igre prejel usoden gol, a nakazal, da favoritom lahko meša štrene.

Uredništvo
23. oktober 2020, 8:11

Foto: uradna spletna stran kluba

Pred prvo tekmo Rijeke v ligi Europa je Simon Rožman napovedal, da njegovo moštvo v evropskem pokalu ne bo le sodelovalo, ampak tudi tekmovalo. Z vsemi svojimi limiti in zavedanjem, da je kakovost zagotovo na strani nasprotnika, se je Rožman lotil včerajšnjega dvoboja z Real Sociedadom. Baski so dolgo lomili Rečane in vse je že kazalo na to, da bo Rijeki uspelo osvojiti prvo točko. A trenutek nepazljivosti v sodnikovem podaljšku, po 93 minutah garanja in tudi obleganja gostujoče ekipe, je bil usoden. Real Sociedad je zabil gol, Rijeka pa je ostala praznih rok.

Kljub rezultatskemu neuspehu pa je vtis, ki ga je Rijeka pustila, pozitiven. To priznavajo tudi sicer precej zahtevni hrvaški mediji. Index.hr tako poroča o "porazu Rijeke, a opozarja, da bi Rijeka lahko mučila svoje evropske nasprotnike". Tudi Sportske novosti poročajo o "hrabrem pristopu Rijeke", reški Novi listi pa je poudaril, da je po pogumni predstavi Rijeka dejansko izgubila proti vodilni ekipi španske La Lige

Simon Rožman je z izplenom na svojem debiju v ligi Europa lahko nezadovoljen, vendar mora biti tudi ponosen.

"Igralcem ničesar ne zamerim. V prvi uri igre smo izgledali, kakor moramo izgledati. Bila je borba, za katero igralcem čestitam. Mislim, da smo se postavili, kakor se je treba, hvala pa tudi sijajnim navijačem. V drugem polčasu nas je malce presekala poškodba Andrijaševića, tako da smo težko prehajali na nasprotno polovico. Nasprotnik je bil dober, hiter, žal pa mi je, ker nismo zdržali do konca in nismo bili nagrajeni. Bila pa je to dobra evropska tekma, čestitam nasprotniku za zmago."

Rijeko naslednja tekma v ligi Europa čaka že naslednji teden, ko bo gostovala pri AZ Alkmaarju, ki je včeraj malce nepričakovano premagal Napoli