Rudar vodil z 2:0, a vseeno tudi po sedemnajstem krogu ostaja brez zmage

Rudar iz Velenja je bil proti Celju znova na dobri poti k prvi zmagi v novi sezoni, a je vnovič zakockal prednost in čakanje na prve tri točke preložil v 18. krog. Evrogol Žana Benedičiča.

Uredništvo
9. november 2019, 4:43

Rudar
3 : 3
300 gledalcev
Sod.: Slavko Vinčič

Celje
 
 
1 : 0
 
 
 
2 : 0
 
 
 
 
2 : 1
 
2 : 2
3 : 2
 
 
3 : 3
 
 
 
 
Rudar: Tomaž Stopajnik, David Hrubik, Elvedin Džinić, Robert Pušaver, Josip Filipović, Aljaž Krefl, Leon Črnčič, Mislav Anđelković (od 74. Cene Kitek), Borna Petrović (od 69. Rijad Kobiljar), Mičo Kuzmanović (od 83. Haris Kadrić), Dominik Radić.Celje: Matjaž Rozman, Tadej Vidmajer, Josip Čalušić (od 53. Jure Travner), Amadej Brecl, Dušan Stojinovič, Žan Zaletel, Mitja Lotrič, Žan Benedičič, Luka Kerin (od 76. Gašper Koritnik), Ivan Božić (od 87. Juš Štusej), Dario Vizinger.

Foto: nkcelje.si

Sedemnajsti krog državnega prvenstva se je začel v Velenju, kjer sta že 85. v svoji zgodovini poti križala Rudar in Celje. Z remijem so bili najbrž razočarani v obeh taborih, saj je Rudar znova zapravil priložnost za prvo zmago v sezoni, Celjani pa so na drugi strani izgubili točke proti zadnje uvrščeni ekipi na lestvici in tako zapravili priložnost, da se približajo vodilni koloni, ki tudi zaseda 'evropska' mesta.

Prvi polčas je prinesel pravo malo goliado, saj so redki gledalci videli kar pet golov. Prvi je padel v 27. minuti, ko je po podaji Roberta Pušaverja zadel hrvaški napadalec Borna Petrović, le šest minut kasneje pa so gostitelji vodili že z 2:0. Po roki Josipa Čalušića v kazenskem prostoru je z bele točke meril Dominik Radić in premagal Matjaža Rozmana. Veselje je trajalo le kratek čas, saj so Celjani v vsega petih minutah izničili prednost Velenjčanov. Najprej je s fantastičnim zadetkom za znižanje poskrbel Žan Benedičič, le nekaj trenutkov kasneje pa je po podaji Ivana Božića zadel še Mitja Lotrič in se veselil že svojega sedmega zadetka v letošnji sezoni. Njegov rekord v eni sezoni je osem golov, dosegel pa ga je dvakrat.

S tem se prvi polčas v smislu zadetku še ni končal. V dodatku prvega dela igre je celjski vratar Rozman slabo izbijal žogo, na pravem mestu pa je bil Mićo Kuzmanović, ki je  z glavo zadel za vodstvo Rudarja s 3:2.

Tudi novo vodstvo Rudarja ni trajalo dolgo, saj so Celjani izenačili že v šesti minuti nadaljevanja. Po napaki Elvedina Džinića je Dario Vizinger krenil v kazenski prosto Rudarja ter dosegel že svoj enajsti zadetek v letošnji sezoni. Rudar je imel do konca tekme še dve priložnosti, in sicer preko Rijada Kobiljarja in Roberta Pušaverja, na zadnji akciji na tekmi pa je knapom hrbet obrnila tudi sreča, saj je strel Davida Hrubika zadel prečko.

loading...