Rummenigge: Počakajmo, da mine nevihta, nato pa se posvetimo dialogu

Prvi mož Bayerna Karl-Heinz Rummenigge v času razkola med UEFA in bogatimi klubi poziva k miru. Prepričan je, da je edina rešitev dialog, od Aleksandra Čeferina pa ne pričakuje revanšizma.

Uredništvo
22. april 2021, 4:32

Karl-Heinz Rummenigge meni, da mora napetost v evropskem nogometu popustiti. (Foto: /)

Bayern iz Munchna je svojo vlogo v enem najbolj napetih tednov v zgodovini evropskega nogometa preživel s pokončno in načelno držo, zaradi katere je bil deležen številnih pohval. Bavarci se niso odločili za vstop v evropsko superligo, skupaj s Paris Saint Germainom pa so stopili na stran UEFA in izrazili stališče, da se mora nogomet razvijati in spreminjati, a znotraj okvirjev lige prvakov.

Prvi mož Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je v intervjuju za italijanski Tuttosport zavzel vlogo mediatorja med UEFA in superligo ter izrazil prepričanje, da je edina rešitev konstruktiven dialog.

"Bayern ni zmagal in tudi Rummenigge ni zmagal. Zmagal je nogomet. Takšen nogomet, v katerega smo zaljubljeni vsi. Poznate me in veste, da sem človek dialoga in ne vojne. Predsednik UEFA me je prosil, naj mu pomagam reševati problem po nekaj zelo težkih dnevih za svetovni nogomet," je povedal Rummenigge.

"To, kar se je zgodilo, je neprijetno za vse. V torek zvečer sem se slišal z izvršnim direktorjem Cityja Ferranom Sorianom, ki se je opravičil za vlogo za Cityja v tej zadevi. Po njegovem so sledila opravičila številnih. Naredili so veliko napako, vendar me to trenutno ne zanima več. Pomembno je, da pri poti iz krize uporabimo pamet," je povedal Rummenigge, ki je tokrat že govoril kot član izvršnega komiteja UEFA.

"Želel bi si, da se harmonija, sreča in zvestoba vrnejo v nogomet. Žal ničesar od tega trenutno nimamo, zato bomo morali delati na tem. Počakajmo, da nevihta mine, nato pa se posvetimo dialogu. Predsednik Čeferin mi je zagotovil, da nima nikakršnih namenov, da bi komurkoli zapiral vrata," je povedal Rummenigge, a hkrati dodal, da je za zgladitev spora med Čeferinom in Andreo Agnellijem zelo malo možnosti.

"Ne vem, če bo mir med njima kdaj mogoč. Čeferin je zelo razočaran. Vendar pa superlige ni ustanavljal le Agnelli, temveč 12 klubov," je povedal Rummenigge, ki se tudi sam z Agnellijem še ni pogovoril.

"Nisem govoril z njim, a sem se sam odločil tako. Ni pravi čas za to. Ne gre za to, da se takoj začnemo pogovarjati. Počakajmo, da se vse umiri. Takrat bom morda razumel Andreine razloge, zaradi katerih je ravnal tako kot je. Ne izključujem ničesar."
 
adplus-dvertising