Rusi so premagali Fince, dovolj je bil en gol

Rusija se je obdržala med reprezentancami, ki upajo na preboj iz skupine, za kar zadostuje minimalna zmaga proti Finski.

Uredništvo
16. junij 2021, 5:14

Finska
0 : 1

Sod.: D. Makkelie (NIZ)

Rusija
 
 
 
 
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
Finska: Lukas Hradecky, Jere Uronen, Joona Toivio (od 84. Fredrik Jensen), Paulus Arajuuri, Daniel O'Shaughnessy, Jukka Raitala (od 75. Pyry Soiri), Teemu Pukki (od 76. Lassi Lappalainen), Glen Kamara, Rasmus Schüller (od 67. Joni Kauko), Robin Lod, Joel Pohjanpalo.Rusija: Matvej Safonov, Mário Fernandes (od 26. Vjacheslav Karavaev), Aleksandr Golovin, Roman Zobnin, Aleksej Mirančuk (od 86. Maksim Mukhin), Daler Kuzjajev, Dmitri Barinov, Georgiy Dzhikiya, Igor Diveev, Magomed Ozdojev (od 61. Rifat Žemaletdinov), Artem Dzjuba (od 85. Aleksandr Sobolev).

(Foto: Getty Images)

Finska je bila danes na pragu še enega pozitivnega rezultata, potem ko je minuli konec tedna z enim udarcem na gol premagala boljšo Dansko. Danes so v Sankt Peterburgu Finci zadeli že v tretji minuti, a je sistem VAR gol Pohjanpala razveljavil zaradi ofsajda. 

Rusi so v prvem polčasu ostali brez Fernandesa, ki se je poškodoval (hrbet, poškodba je resna in moral je v bolnišnico) in moral zapustiti igrišče. Zamenjal ga je Karavaev. 

Pred koncem prvega polčasa, v sodnikovem podaljšku, smo videli spremembo rezultata. Miranchuk je bil tisti, ki je Rusijo popeljal v vodstvo. 

Drugi polčas se je odvil v podobnem ritmu. Obe reprezentanci sta napadali, toda mreži na obeh golih se nista zatresli. Rusiji današnja zmaga ogromno pomeni, z njo je namreč ostala v igri za napredovanje iz skupine, v prvem krogu pa je bila globoko poražena proti favoritinji skupine Belgiji.