Ruski velikani še niso obupali nad evropskimi pokali za prihodnjo sezono

Predstavniki najmočnejših ruskih klubov so vložili pritožbo na športno arbitražno sodišče. Upajo, da bodo vendarle lahko nastopali v evropskih pokalih.

Uredništvo
13. maj 2022, 7:58

Bodo lahko ruski nogometni klubi v naslednji sezoni nastopili v evropskih pokalih? (Foto: Nogomania)

Predstavniki ruskih klubov Zenit, Dinamo Moskva, CSKA Moskva in Sochi so skupaj vložili pritožbo na športno arbitražno sodišče. Zaradi sankcij zoper ruske vlade, ki so posledica vojnega napada na Ukrajino, so bili iz evropskih tekmovanj do nadaljnjega izključeni vsi ruski nogometni klubi. Omenjeni kvartet bi se, glede na rezultate v domačem prvenstvu, uvrstil v evropske pokale za prihodnjo sezono. 
 
Ob tem so predstavniki največjih ruskih prvoligašev zaprosili, da se primer odvije v kar najkrajšem možnem času, saj bo žreb kvalifikacijskih obračunov na sporedu že čez dober mesec dni. Podobne pritožbe so doslej že vložili tudi drugi ruski športni klubi, ki tekmujejo v ostalih športih in so jih doletele podobne sankcije.  
 
“Sankcije proti ruskim klubom bazirajo zgolj na nacionalnih povezavah. Nasprotujejo ustaljenim športnim principom in diskriminirajo ruske. Nogomet bi moral biti dostopen vsem. Srčno upamo, da bo pristojno sodišče obvarovalo športne vrednote, ki jih sicer v sklopu svojega delovanja zagovarja UEFA.”