Rutinska potrditev na čelu NZS: Edini kandidat Mijatović je dobil nov mandat

Delegati so na današnji virtualni volilni skupščini potrdili nov mandat aktualnemu predsedniku Nogometne zveze Slovenije Radenku Mijatoviću.

Uredništvo
26. oktober 2020, 7:51

Foto: pigac.si

Volitve za predsednika krovne nogometne zveze so vselej priložnost za diskusijo o stanju nogometa v državi in za predstavitev novih programov reševanja aktualnih problematik, v primeru Nogometne zveze Slovenije pa je šlo zgolj za rutinsko dejanje, v katerem so delegati na virtualni volilni skupščini zgolj potrdili že znano dejstvo.

Aktualni predsednik NZS Radenko Mijatović ni imel protikandidata, zato je bil samoumevno potrjen za nov štiriletni mandat na čelu krovne organizacije. Mijatović je dobil 27 glasov, skupno število delegatov pa je bilo 29, pri čemer dva nista oddala glasova.

Mijatović je na volitvah za prvega moža NZS prvič nastopil leta 2016, ko je prepričljivo porazil Matjaža Nemca. Nekdanji podpredsednik zveze v eri Aleksandra Čeferina je prejel 23 glasov, Nemec pa 7.

Na volitvah za podpredsednike so bili izvoljeni Stanko Glažar (29), Danilo Kacijan (27 glasov), Gvido Mravljak (27 glasov) in Dejan Germič (22 glasov). Tamara Šnofl je s petimi glasovi ostala brez podpredsedniškega mesta.