Ruvanje s Cristianom Ronaldom je dvignilo ceno: Jaka Bijol se pripravlja na veliki poletni prestop

Slovenski branilec je na radarju evropskega velikana, ki bo letos osvojil domače prvenstvo. Prav gotovo pa ga spremljajo tudi drugi eminentni klubi iz najmočnejših lig.

Uredništvo
31. marec 2024

Jaka Bijol in Cristiano Ronaldo (Foto: Getty Images)

Italijanski velikan Inter bo v poletju iskal novo okrepitev tudi na položaju centralnega branilca. Pri tem se je zagledal v slovenskega reprezentančnega branilca Jako Bijola, ki je trenutno član Udineseja in se že dlje časa spogleduje s prestopom. Ta hip je 26-letnik ocenjen na 10 milijonov evrov tržne vrednosti, kar je za Inter zelo dobrodošel podatek.

Finančna slika v klubu namreč niti približno ni med boljšimi na najvišji ravni evropskega nogometa in Bijol predstavlja ugodno rešitev.

Nekdanji član CSKA Moskve velja za enega boljših branilcev v Serie A. Udinese bo sicer gotovo zahteval večji znesek od tržne vrednosti, toda verjetno bi bila številka še višja, če Bijol zaradi poškodbe ne bi bil na stranskem tiru večji del sezone.

Na zadnji reprezentančni akciji se je odlično kosal s Cristianom Ronaldom in druščino portugalskih zvezd ter potrdil, da je v odlični formi. Po poškodbi se je v pogon vrnil na začetku tekočega meseca in hitro se je spet zasidral v enajsterici Udineseja, kjer sicer nastopa tudi njegov reprezentančni soigralec Sandi Lovrič. Inter bi bil lep korak v karieri.

Pred leti se je v mladinskem pogonu Interja dokazoval že Rene Krhin, ki je zbral tudi 10 nastopov za člane in, tehnično, osvojil ligo prvakov.