S prestopom Roberta Lewandowskega v Barcelono bo posredno zaslužilo kar šest klubov

Pet poljskih klubov in Borussia iz Dortmunda si obetajo določene solidarnostne prispevke za razvoj Roberta Lewandowskega, ki je to poletje iz Münchna prestopil v Barcelono. Nekaterim se bo to še kako poznalo.

Uredništvo
4. avgust 2022, 5:05

Na račun prestopa Roberta Lewandowskega bodo zelo lepo zaslužili tudi njegovi nekdanji klubi. (Foto: Getty Images)

Robert Lewandowski je to poletje iz nemškega Bayerna prestopil v špansko Barcelono, s tem pa si šest njegovih nekdanjih delodajalcev zdaj obeta solidarnostni prispevek za razvoj omenjenega napadalca. Za nekatere od teh, bo finančna injekcija predstavljala zelo lep zaslužek. Šesterico sestavljajo Varsovia, Delta Warszawa, Legia Warszawa, Znicz Pruszkow, Lech Poznan in Borussia Dortmund.  
 
Najmanjši kos pogače pripada obema kluboma iz Varšave, Legia bo zaslužila 200.070 evrov, Delta pa nekaj deset tisoč evrov več, natančneje 242.415. Nemška Borussia iz Dortmunda bo prejela znesek v višini 320.895 evrov, Znicz pričakuje 450.495 evrov, Lech iz Poznana pa 471.375 evrov. Največ bo seveda dobil klub, kjer je Robert Lewandowski tudi prehodil prve nogometne korake – Varsovia.  
 
Omenjeni klub, ki sicer obvladuje le mladinske selekcije oz. akademijo za mlade igralce, bo na svoj račun prejel 564.750 evrov.
 
Španska Barcelona je za Roberta Lewandowskega nemškemu velikanu plačala 45 milijonov evrov odškodnine, sijajni poljski napadalec pa je s svojimi novimi delodajalci podpisal triletno pogodbo in bo načeloma na kultnem Camp Nou ostal do poletja leta 2026.