Saga se nadaljuje: Manchester United? Frenkie de Jong si želi ostati na Camp Nou

Sveže novice iz Španije kažejo na to, da se bo moral angleški velikan še precej potruditi, da bo lahko v Premier League pripeljal odličnega vezista Barcelone.

Uredništvo
3. julij 2022, 8:11

Bo Manchester United počasi obupal nad idejo, da bi na otok pripeljal Frenkija de Jonga? (Foto: Getty Images)

Joan Laporta je pred novinarskimi mikrofoni povedal, da Barcelona vendarle ne namerava prodati odličnega nizozemskega vezista Frenkija de Jonga, ki ga že vse od konca pretekle sezone konkretno snubi angleški velikan Manchester United. Opozoril je tudi na dejstvo, da se za nekdanjega nogometaša Ajaxa zanimajo tudi nekateri drugi evropski velikani. Prestopna saga se torej očitno nadaljuje.  
 
Še nedavno so bili na otoku prepričani, da je de Jong že tik pred prestopom, zdaj pa se je situacija očitno obrnila. Pri tem je vlogo verjetno odigralo tudi dejstvo, da je Barcelona nedavno naznanila sodelovanje s podjetjem Sixth Sense, kar je posledično v klubsko blagajno prineslo zajetno finančno injekcijo in zdaj se katalonskemu velikanu s prodajo 25-letnega markantnega vezista očitno ne mudi več.  
 
“Manchester United? Za Frenkija de Jonga se zanimajo tudi nekateriii drugi evropski klubi. Sicer pa sploh ne nameravamo prodati, ker si tudi igralec želi ostati na Camp Nou,” pravi Joan Laporta. 
 
Zdaj je povsem na mestu vprašanje - ali bo Manchester United znova celo poletje lovil tarčo, ki potem sploh ne bo končala na kultnem Old Traffordu? V zadnjih letih takšnih primerov ni bilo malo. Na tej točki so rdeči vragi na prestopni tržnici zaenkrat precej manj dejavni, kot pa nekateri drugi angleški velikani oz. kot je bilo pričakovati glede na številne poletne odhode in nedavno menjavo na trenerskem položaju. 

Velja sicer omeniti, da bo moral Frenkie de Jong, če bo želel letos resnično ostati pri Barceloni, pristati tudi na nižjo plačo.