Salah? Sebičnež, ki želi biti najboljši strelec

Angleški velikan si je pred kratkim tudi matematično zagotovil naslov najboljšega v prvenstvu, zato so zdaj v ospredje prišli interesi posameznikov.

Uredništvo
9. julij 2020, 9:14

Foto: Getty Images

Liverpool je v zadnjem krogu angleške Premier League s 3:1 ugnal Brighton, s čimer so Redsi le še potrdili že pred tem zagotovljen naslov državnega prvaka. Eden od junakov zmage je bil Mohamed Salah, ki je dosegel dva zadetka in pri enem še asistiral.

A vsi niso bili navdušeni nad predstavo Egipčana. Nekdanji igralec Liverpoola Graeme Souness meni, da se je na obračunu Salah vedel zelo sebično, česar imajo počasi dovolj tudi soigralci. Potek tekme naj bi ponujal veliko situacij, kjer bi lahko Salah sprejemal bolj racionalne odločitve, a se je na vsak način vedno znova skušal vpisati med strelce.

"Od prve minute tekme je imel oči le za zadetke. Očitno ima pred očmi le še nagrado za najboljšega strelca lige. Videli ste, da je streljal na gol tudi v primerih, ko bi bile podaje bolj smotrne. Nekajkrat soigralci evidentno niso bili navdušeni. Prav je, da so napadalci malce sebični, saj morajo dosegati zadetke, a tokrat je bil Salah ekstremno sebičen," je za Sky Sports dejal Souness.

Egipčan čuti, da je še vedno v igri za Zlato kopačko, trenutno ima na računu 19 zadetkov, vodilni strelec Jamie Vardy iz Leicester Cityja pa 22.
loading...