Salihamidžić je besen: Bayern je bil inferioren v vsem, kaj takšnega se redko zgodi

Športni direktor Bayerna iz Munchna Hasan Salihamidžić je bil izredno razočaran po zadnjem porazu Bavarcev v nemškem prvenstvu.

Uredništvo
20. marec 2023

Hasan Salihamidžić (Foto: Getty Images)

Bayern iz Munchna je v letošnji sezoni v nemškem prvenstvu precej manj dominanten kot je bilo v navadi v pretežnem delu zadnjega desetletja, a kljub temu vsaj do konca prejšnjega tedna nihče ni zares verjel, da bi se dolga vladavina Bavarcev lahko končala.  Minuli konec tedna je Bayern v Leverkusnu doživel tretji prvenstveni poraz v sezoni, s tem pa se je zgodila situacija, ki je pri Bayernu ne pomnijo že neverjetnih deset let; toliko je minilo, odkar  Bayern po 25 krogih prvenstva nazadnje ni bil prvi na lestvici.

Pred reprezentančnim premorom ima Borussia iz Dortmunda točko prednosti, zato bo usodo boja za naslov prvaka najbrž zaznamoval Der Klassiker v Munchnu, ki sledi takoj po koncu kvalifikacijskega cikla za Euro 2024. 

Po doslej videnem bo moral Bayern za razliko od prejšnjih let napeti vse sile, športni direktor Hasan Salihamidžić pa je to tekmi v Leverkusnu jasno nakazal na to, da se v klubu zavedajo resnosti situacije.

"Kaj takšnega se redko zgodi. Zgrešili smo vse, kar se je zgrešiti dalo, v tekaškem smislu pa nas je zasenčila ekipa, ki je še v četrtek igrala evropsko tekmo in zmagala. Bili smo inferiorni v vseh aspektih," je bil iskren Salihamidžić.