Salihamidžić pred odločitvijo kariere, Bayern je pripravljen podreti rekord

Zdi se, da so pri Bayernu pripravljeni odgovoriti na izzive najbogatejših evropskih klubov in premakniti klubske mejnike, predvsem v finančnem smislu.

Uredništvo
21. april 2023

Hasan Salihamidžić je pred največjim poslom v karieri direktorja Bayerna. (Foto: Getty Images)

O zanimanju največjih nogometnih institucij v Evropi za napadalca Victorja Osimhena ste na naših straneh že lahko brali. Novost je ta, da se v boj za podpis pogodbe z učinkovitim Nigerijcem očitno resno vključuje tudi Bayern iz Munchna.

Bavarski gigant še nikoli v svoji zgodovini za posameznika ni odštel 100 milijonov evrov ali več. Ta številka je v modernem nogometu psihološka blokada, ki jo je bila pripravljena prestopiti manjšina. V ta razred pa je zdaj pripravljen stopiti tudi Bayern, čigar športno politiko vodi Hasan Braco Salihamidžić.

Nemški medij Bild je objavil spisek napadalcev, ki so želja Bavarcev, na samem vrhu pa se nahaja ime 24-letnega napadalca Napolija. Bild piše, da je Nigerijec izjemno drag, a v primeru, da si ga bo Thomas Tuchel iskreno želel, in da bo nogometaš želel priti v Munchen, je klub pripravljen iti na vse ali nič.

Osimhen naj bi bil pripravljen priti v Bayern, a cena ne bo majhen izziv. Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis naj bi želel Osimhena zadržati na stadionu Diega Maradone, a za 150 milijonov evrov se bo ta odločitev spremenila.

V primeru, da Salihamodžić posla z Napolijem ne bo izpeljal, so v čakalni vrsti ostali napadalci. Med njimi prednjačita Randal Kolo Muani in Rasmus Hojlund.