Salzburg drago prodaja, zdaj pa je tudi drago kupil

Avstrijski prvak Salzburg je presenetil z odmevnim nakupom reprezentančnega branilca Maxa Woberja, ki je postal najdražji nakup v zgodovini avstrijskega prvenstva.

Uredništvo
13. avgust 2019, 1:32

Foto: uradna spletna stran kluba

Avstrijski velikan Salzburg je samo v tem prestopnem roku s prodajami igralcev kot so Xaver Schlager, Hannes Wolf, Stefan Lainer in Munas Dabbur zaslužil več kot 50 milijonov evrov, danes pa je dokazal, da je sposoben in pripravljen za nakup novega igralca tudi sam zelo globoko seči v žep. Novi član aktualnih avstrijskih prvakov je namreč postal 21-letni centralni branilec Maximilian Wober, ki je po zgolj osmih mesecih zapustil Sevillo in se vrnil v Avstrijo, kjer je pred odhodom v nizozemski Ajax zablestel v majici Rapida.

V Sevilli je v prvi ekipi zbral kar nekaj nastopov, kljub temu pa so se mu bili v klubu pripravljeni odpovedati in ga po osmih mesecih za tako rekoč enak znesek , kot so ga plačali Ajaxu, prodati v drug klub. Zanj je denar zastavil Salzburg, Wober pa je s kar 12 milijoni evrov odškodnine postal najdražji nogometaš v zgodovini avstrijskega prvenstva.
loading...