Salzburgu se obeta rekordna prodaja, v igri je bajnih 40 milijonov evrov

Mladi nemški napadalec Karim Adeyemi je na dobri poti k temu, da postane najdražji nogometaš v zgodovini Salzburga in avstrijskega prvenstva.

Uredništvo
16. november 2021, 1:02

Karim Adeyemi je velika želja novega trenerja Barcelone Xavija. (Foto: Getty Images)

Salzburg je izdelal vrsto sijajnih nogometašev, ki so iz tega avstrijskega kluba odhajali v najmočnejša prvenstva v  Evropi, največ pa so doslej v Salzburgu iztržili za Zambijca Patsona Dako, ki je prejšnje poletje odšel v angleški Leicester City za okroglih 30 milijonov evrov.

Prestopni rekord bo morda padel že januarja, saj ima Salzburg v svojih vrstah ponovno igralca, za katerega se poteguje 'cela Evropa'. Govora je o 19-letnem Karimu Adeyemiju, ki se je preko Salzburga prebil celo do članske reprezentance Nemčije, sijajni napadalec pa naj bi bil še posebej všeč novemu trenerju Barcelone Xaviju, ki naj bi vodstvu kluba že priporočil njegov nakup.

Nemški Sport1 trdi, da naj bi Barcelona že pripravljala uradno ponudbo, Salzburgu pa naj bi se nasmihala odškodnina v višini kar 40 milijonov evrov.

Za Adeyemija se resno poteguje tudi Borussia iz Dortmunda, vendar pa ta po poročanju istega medija zanj ni pripravljena plačati več kot 35 milijonov evrov.