Samardžić s prvencem v prvi ligi Olimpiji priigral zmago

Olimpija je na derbiju kroga premagala Celje, izenačen obračun pa je z atraktivnim zadetkom odločil Miral Samardžić, ki je v 98. nastopu dosegel svoj zadetek v prvi slovenski ligi.

Uredništvo
18. oktober 2020, 7:04

Olimpija
1 : 0
250 gledalcev
Sod.: Matej Jug

Celje
 
 
 
 
 
 
 
 
1 : 0
 
 
 
 
 
Olimpija: Žiga Frelih, Miral Samardžić, Angel Lyaskov (od 55. Matic Fink), Jan Andrejašič, Timi Max Elšnik, Mihail Caimacov, Djordje Ivanović (od 91. Marko Perković), Luka Marin, Uroš Korun, Ante Vukušić (od 90. Nik Kapun), Andrés Vombergar (od 80. Radivoj Bosić).Celje: Matjaž Rozman, Josip Čalušić, Amadej Brecl, Dušan Stojinovič, Žan Zaletel, Luka Kerin, Žan Benedičič, Nino Pungaršek (od 64. Jakob Novak), Filip Dangubić (od 89. Gašper Koritnik), Matic Vrbanec (od 88. Jon Šporn), Roman Bezjak (od 63. Mičo Kuzmanović).

Foto: pigac.si

Po reprezentančni pavzi je Olimpija premagala aktualne prvake iz Celja. Ljubljančani so po sili razmer zaigrali v spremenjeni postavi. Pungaršek in Dangubić sta kot prva zapretila Frelihu na goli Olimpije. Tudi sicer so imeli gostje več od igre, a so gostitelji nato vse skuapj počasi prevesili v svojo korist. Priložnosti sicer ni bilo, le Ivanovič je zapretil, toda Matjaž Rozman na golu Celja v resnici ni bil ogrožen.

V drugem polčasu so domačini stopnjevali vse skupaj. Vombergar, ki ne zaenkrat še vedno kar velik dolžnik, je v 65. minuti nenatančno poizkušal. Celjani so bili v 80. minuti skorajda že v težavah, Caimacov je padel v kazenskem prostoru, a brez enajstmetrovke. V 85. minuti je bil zmagovalec odločen. Izkušeni branilec in nekdanji reprezentant Miral Samardžić je kronal pritisk Olimpije in odločil zmagovalca tekme.