Sami Khedira: Juventus sicer ne izgleda najslabše, se jim pa pozna odhod Cristiana Ronalda

Nekdanji vezist je po včerajšnjem remiju Juventusa in Napolija poudaril to, kar pravzaprav poslušamo že celotno sezono.

Uredništvo
8. januar 2022

Nekdanji vezist Juventusa ni navdušen nad trenutnim stanjem v klubu. (Foto: Getty Images)

Sami Khedira je bil šest let član Juventusa in v tem času v Torinu osvojil 5 naslovov v Serie A in 3 naslove v italijanskem pokalu. Nekdanji nemški reprezentančni vezist je danes sicer že v nogometnem pokoju, vseeno pa rad pogleda kakšno tekmo svojega nekdanjega kluba. Pravi, da ga trenutno stanje pri Juventusu zelo skrbi. V trenutni ekipi Maxa Allegrija nekdanji vezist Real Madrida vidi veliko potenciala, bi si pa želel, da bi Juventus imel v svoji ekipi več vodji.  

“Pred dvema ali tremi leti je Juventus spremenil svojo prestopno politiko. Naredili so kar nekaj napak, ki jih skušajo zdaj popraviti. Ne igrajo najslabšega nogometa, imajo pa velike težave pri doseganju zadetkov in to težavo bodo morali hitro rešiti."

"Pozna se jim tudi to, da so izgubili Cristiana Ronalda, ki je vselej garancija za zadetke. Hkrati imajo tudi nekaj mladih igralcev, ki še nimajo dovolj izkušenj. Proti Napoliju niso izgledali slabo, kvaliteto vsekakor imajo. Mislim, da so njihove težave predvsem psihične narave. Primanjkuje jim vodji na igrišču, predvsem na sredini terena,”


Juventus trenutno v Serie A zaseda za svoje standarde zelo skromno peto mesto, za četrtouvrščeno Atalanto zaostajajo za 3 točke. Klub iz Bergama je odigral tudi eno tekmo manj in bi utegnil razliko povečati na 6 točk. Kot je omenil že Khedira, pri velikanu iz Torina jim nikakor ne steče pred nasprotnikovimi vrati, na prvih dvajsetih tekmah v italijanskem prvenstvu so dosegli le 28 zadetkov. Naslednjič bo Juventus na delu jutri, ko jih čaka ligaški obračun proti Romi.