Sami Khedira je Nemčiji sporočil: 'Kritizirali ste Kimmicha, ki naj bi propadel, ampak vi strokovnjaki preprosto nimate pojma'

Joshua Kimmich, ki ima za sabo pestro sezono in mnogo slišanih kritik, je postal odločilni faktor pri Bayernovem preboju v polfinale lige prvakov.

Uredništvo
18. april 2024

(Foto: Getty Images)

Pri Bayernu je letošnja sezona neuspešna, kajti klub ni osvojil domačega naslova. Ima pa sezona vseeno možnost, da postane uspešna, Bavarci so se namreč prebili v polfinale lige prvakov. Trener Thomas Tuchel, ki bo po koncu sezone odšel, se torej lahko poslovi celo s prestižno lovoriko. Pot, po kateri je stopal, je bila izjemno zahtevna, posuta s hudimi kritikami.

Med igralci je bil, ko gre za kritike, najbolj izpostavljen Joshua Kimmich. Mediji in analitiki so mu očitali marsikaj, pod vprašaj pa postavljajo tudi njegovo prihodnost v klubu, saj se mu pogodba izteče prihodnje leto. Bo gol, ki je Bayern potisnil v polfinale lige prvakov, vse skupaj spremenil? Morda.

Sami Khedira, ki je s Kimmichom delil slačilnico v nemški reprezentanci, je vsem kritikom in dvomljivcem zdaj poslal sporočilo. 

"Samo na kratko bom povedal nekaj o Kimmichu. Nogomet je na koncu skoraj vedno pravičen. Kaj vse je doživljal to sezono - ne zna izvajati kotov, moral bi v drugo državo, ne potrebujemo ga, nič ne zna. Pojma nimate dragi strokovnjaki, pojma nimate!" je dejal Khedira in dodal: "To je super igralec, včasih morda pretirava, ampak je pomemben igralec. To bo tudi pokazal na evropskem prvenstvu."