Sami na vrhu: Celjani so si popravili okus po zapravljenih točkah v Kopru in hkrati izkoristili kiks Olimpije

Grofje so imeli danes lepo priložnost, da se na ligaški tabeli nekoliko odlepijo od branilcev naslova in si zagotovili tri točke na obračunu z borbenimi Radomljani.

Uredništvo
23. september 2023

Celje
1 : 0
780 gledalcev
Sod.: Dejan Balažič

Radomlje
 
 
1 : 0
 
 
 
 
 
Celje: Matjaž Rozman, Žan Karničnik, David Zec, Klemen Nemanič, Nino Milić (od 80. Nejc Ajhmajer), Egor Prutsev (od 57. Edmilson), Mario Kvesić, Mark Zabukovnik (od 91. Marco Dulca), Nino Kouter (od 57. Matic Vrbanec), Luka Bobičanec (od 57. Lovro Bizjak), Aljoša Matko.Radomlje: Luka Baš, Vicko Ševelj, Tin Hrvoj, Stipo Marković (od 66. Marko Merdović), Madžid Šošić (od 85. Franjo Posavac), Ivan Krolo, Uroš Korun, Dejan Vokić, Sandi Nuhanović, Nino Kukovec (od 46. Ognjen Gnjatić), Caio Cruz (od 85. Noel Bilić).

Celjani imajo trenutno pet točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Prve minute so minile brez preveč napetega dogajanja. Celjani so bili konkretnejši, toda Radomljani so blokirali strele grofov. V 7. minuti je Zabukovnik udaril z roba kazenskega prostora toda meril previsoko. Na drugi strani je Vokić zgrešil iz ugodnega položaja. Baš v vratih Radomelj praktično ni imel dela vse do 32. minute. Takrat je Zabukovnik z glavo zadel po predložku Kvesića 1:0!  

Ob odmoru so Celjani zasluženo vodili. Radomljani so prikazali dobro predstavo, toda po zaostanku niso bili več tako nevarni za domača vrata. V drugi polčas so mlinarji krenili zelo agresivno in nekajkrat zapretili, to pa trenerju Albertu Rieri ni bilo po godu, zato je že v 56. minuti opravil kar trojno zamenjavo. Bobičanec, Prucev in Kouter so odšli na klop, vstopili pa so Edmilson, Bizjak in Vrbanec

V 64. minuti je Edmilson po odbitku zadel za 2:0, toda po intervenciji iz VAR sobe je bil gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Čas se je iztekal, posledično pa so imeli Celjani vse več prostora na strani gostov, ki so iskali zadetek za izenačenje. Krolo je sprožil z roba, toda ni bil natančen. V 89. minuti je Vokić zapretil s prostega strela, toda z odlično obrambo se je izkazal vratar Rozman!

Celjani so osvojili pomembne tri točke kljub temu, da v drugem polčasu spet niso bili najbolj prepričljivi, Radomljani pa bodo imeli občutek, da bi lahko iztržili več. V prihodnjem krogu bodo Celjani igrali proti Aluminiju, Radomljane pa čaka nova zahtevna preizkušnja, saj bodo gostovali v Ljudskem vrtu, kjer jih bo pričakal ranjeni Maribor, ki potrebuje ugoden rezultat za mir v hiši po porazu na derbiju. 

 

Standings provided by Sofascore