Samo naj gre: United se je pripravljen odpovedati odškodnini za Alexisa Sancheza

Manchester United se je sprijaznil z bridkim spoznanjem, da nikakor ne bo mogel ublažiti finančnega poloma, ki ga je ustvaril s čilskim zvezdnikom Alexisom Sanchezom. Interju ga je pripravljen prepustiti brez odškodnine.

Uredništvo
4. avgust 2020, 12:31

Foto: Getty Images

Pregrešno drag igralec, ki od sebe ne daje tega, kar se od njega pričakuje, je lahko za nogometni klub velik problem. Arsenal se tako denimo nikakor ne more znebiti svojega najdražje plačanega igralca Mesuta Ozila, podobne težave pa ima tudi Barcelona s Philippejem Coutinhom, saj njegova astronomska plača odbija potencialne snubce.

Takšnega igralca ima v svojih vrstah tudi Manchester United, pri katerem je na vrhu seznama najbolje plačani igralcev 31-letni Čilenec Alexis Sanchez, ki je minulo sezono preživel na posoji pri milanskemu Interju. Njegova plača v Unitedu znaša vrtoglavih 400 tisoč funtov na teden, njegova pogodba z rdečimi vragi je veljavna še dve leti, trener Ole Gunnar Solksjaer pa je bolj ali manj že dal vedeti, da na Sancheza ne računa več, saj je razvoj ekipe zavil v drugačno smer.

Kaj torej storiti? Sanchezova sezona v Interju ni bila ravno sijajna, vendar pa je v zadnjih mesecih vendarle pokazal dovolj, da bi ga Italijani želeli zadržati v svojih vrstah. S pomembnim poudarkom – ne za vsako ceno.

Italijanski mediji poročajo, da so se v United sprijaznili s težavno situacijo in prišli do spoznanja, da se bodo svojega najbolje plačanega igralca lahko znebili le tako, da se odpovejo odškodnini. Pogovori v to smer naj bi že stekli, in sicer naj bi se United in Sanchez dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe, Sanchez pa naj bi nato podpisal triletno pogodbo z Interjem, po kateri naj bi letno zaslužil 7 milijonov evrov. Bistveno manj kot v Angliji, a še vedno dovolj, da bi sodil med najbolje plačane igralce Interja in italijanskega prvenstva.