Sampdoria je postala epicenter okužbe v Serie A

Sampdoria iz Genove ima trenutno v svojih vrstah največ okuženih nogometašev v Italiji in v Evropi. Po tem, ko je bolezen COVID-19 doletela Manola Gabbiadinija, so z novim koronavirusom okuženi še štirje člani tega kluba.

Uredništvo
14. marec 2020, 5:33

Foto: /

Italijanska prvoligaš Sampdoria iz Genove ima trenutno v smislu števila okuženih nogometašev z novim koronavirusom največ težav. Bolezen COVID-19 so prvemu že pred dneva dnevoma potrdili pri napadalcu Manolu Gabbiadiniju, virus, ki se zelo hitro in zelo agresivno prenaša na nove gostitelje, pa je okužil še štiri člane tega kluba, in sicer Omarja Colleyja, Albina Ekdala, Antonia La Gumino in Mortena Thorsbyja.

Ekipa Sampdorie je v skladu s protokoli v karanteni, okužbo pa je staknil tudi član zdravniškega osebja kluba dr. Amadeo Baldari.

Iz vodstva kluba so sporočili, da se vsi počutijo dobro in da so trenutno doma v samoizolaciji.

"Predsednik Massimo Ferrero, vodstvo kluba, Claudio Ranieri in celotna ekipa vas pozivamo, da odločno in rigorozno upoštevate vse vladne napotke in da se skupaj pogumno in v duhu kolektivne požrtvovalnosti borimo s temi zahtevnimi časi. Vse bo v redu. Skupaj nam bo uspelo. Ostanite doma,"
so zapisali pri nekdanjem klub nekdanjega slovenskega selektorja Srečka Katanca.