San Siro še korak bližje rušitvi

Pristojni zavodi za varovanje kulturne dediščine v Milanu so odločili, da ni razlogov proti rušenju kultnega stadiona San Siro, ki ga želita lokalna velikana Milan in Inter nadomestiti z novim stadionom.

Uredništvo
21. maj 2020, 9:45

Foto: uradna spletna stran kluba

Milanska velikana Inter in Milan si že več let prizadevata zgraditi nov stadion, pri tem pa sta naletela na poplavo takšnih ali drugačnih administrativnih ovir, zaradi katerih ideje še niso napredovale s faze različnih osnutkov in arhitekturnih projekcij. Izgradnja novega stadiona v Milanu je danes vendarle dobila močan sunek vetra v jadra, saj so pristojne oblasti za varovanje kulturne dediščine izdale pozitivno mnenje glede rušenja stadiona San Siro, ki ga oba milanska kluba želita zrušiti in na istem mestu zgraditi nov stadion, ki bi bil zgrajen v skladu z normami in zahtevami današnjega časa.

Celoten projekt je ocenjen na 1.2 milijardi evrov, izgradnja novega stadiona za 60.000 gledalcev pa je ključen element prenove celotnega soseske, na kateri se nahaja San Siro.

Pristojni urad za varovanje kulturne dediščine je ocenil, da stadion ne vsebuje nobenega pomembnejšega arhitekturnega elementa, ki bi preprečeval njegovo rušenje. Župan Milana Giuseppe Sala je rušenju stadiona nasprotoval in predlagal obnovo San Sira, trenutni pogovori pa se večinoma vrtijo okoli rušenja stadiona, pri čemer naj bi ohranili manjši delček, okoli katerega naj bi Milan in Inter uredila športno park za javno uporabo.

loading...