Sancho in Manchester United dogovorjena, a prestop je še daleč

Nemški časnik Bild poroča, da se je zvezdnik Dortmunda Jadon Sancho z Manchester Unitedom že dogovoril za petletno pogodbo, vendar pa prestop zaradi tega ni prav nič bližje. Nemci so postavili skrajni rok - 10. avgust.

Uredništvo
4. avgust 2020, 1:52

Foto: uradna spletna stran kluba

Prestop Jadona Sancha iz Dortmunda v Manchester United ima nastavke nosilne prestopne zgodbe 'korona mercata', vendar pa je že iz dosedanjega poteka dogodkov razvidno, da je do cilja še dolga in zelo negotova pot. Ključno je seveda vprašanje odškodnine, saj United pričakuje popust glede na trenutne razmere, Dortmund pa vztraja pri tem, da lahko eden najbolj nadarjenih mladih nogometašev na svetu odide le v primeru, če bo United zanj plačal 120 milijonov evrov odškodnine. Dortmund po svoje ponavlja prestopno sago z Ousmanejem Dembelejem, v katerem se mu je taktika nečimrnosti izplačala, saj je na koncu na Francoza iztržil bržčas optimalno možno odškodnino.

Jadon Sancho želi oditi v Manchester United in se zato zelo trudi vodstvo Dortmunda prepričati v bolj 'spraven' pogajalski ton, časnik Bild pa poroča, da naj bi se Sancho vmes z Manchester Unitedom že dogovoril glede ključnih parametrov pogodbe, in sicer naj bi z rdečimi vragi sklenil petletno pogodbo, po kateri bi njegova letna plača znašala kar 17 milijonov evrov. Preneseno v angleški plačilni žargon – 340 tisoč funtov na teden.

To je bil seveda lažji del posla. United bo moral zdaj prepričati še Sanchov klub, vodilni nemški mediji pa trdijo, da trenutno ni večjih premikov in da v zadnjem času United preko posrednikov bolj ali manj tipa teren in išče načine, kako iztržiti čim bolj 'realno' odškodnino. Kot kaže časa ne bo imel na pretek, saj Bild trdi, da je United Angležem sporočil, da se je za prestop Sancha pripravljen dogovarjati, a najkasneje do 10. avgusta. Po tem datumu naj bi obveljalo, da bo Sancho v sezoni 2020/21 član Dortmunda in da prestop v drug klub ne bo več mogoč.

V tovrstnih situacijah seveda takšnih rokov ne gre jemati preveč dobesedno, saj gre za klasične psihološke vzvode izvajanja pritiska na nasprotno stran, v vsakem primeru pa je jasno, da Manchester United v primeru Jadona Sancha čaka izredno zahtevno delo.