Za mladega vratarja prihaja prav posebna tekma

"Sanjam, da Ronaldu obranim 11-metrovko!"

Ob koncu tedna se v Serie A obeta ena ob najbolj vročih tekem v koledarju, v Firencah bo pri Fiorentini gostoval vodilni Juventus. To bo prvi derbi za mladega francoskega vratarja Albana Lafonta.

Uredništvo
29. november 2018, 10:28

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Rivalstvo Fiorentine in Juventusa, tako klubov kot navijačev, sega močno v preteklost, a razlogov za to na tem mestu ne bi pogrevali. Velja, da gre za izjemno težko pričakovano tekmo v Serie A, zato bo v središču pozornosti tudi ob prihajajočem koncu tedna. Vsaj s stališča Viole gre za najbolj pomembno tekmo aktualne sezone.
 
To bo prvi tovrstni derbi za mladega vratarja Fiorentine Albana Lafonta. "Sanjam o tem, da bi obranil najstrožjo kazen Cristianu Ronaldu. To lahko priznam, ob tem pa seveda sanjam tudi o tem, da bi Fiorentina odvzela vsaj točko Stari dami. Moram poudariti, da Juventus ni le Ronaldo, pazljiv bom moral biti še na strele Pjanića, Dybale, Mandžukića in ostalih," je za Gazzeto dello Sport dejal Francoz.
 
Ob tem je mladenič spregovoril tudi o svojih vzornikih med vratarji. "Brez dvoma sta bila moja vzornika Hugo Lloris in Steve Mandanda. Posebno mesto imata tudi Manuel Neuer in Gianluigi Buffon. Gigi je prava legenda svetovnega nogometa," je med drugim dejal Alban Lafont.