Sanjski teden Nejca Gradišarja: Ne morem se pritoževati, podpisal sem pogodbo, prvič igral in zabil gol

Nejc Gradišar je pred enim tednom prestopil v Fehervar. Odigral je že prvo tekmo in tudi dosegel prvi gol. Njegovi vtisi z Madžarske so pozitivni.

Miran Zore
13. februar 2024

Nejc Gradišar po novem igra za Fehervar. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Za Nejcem Gradišarjem je prvi teden v novem klubu. Fehervar oziroma nekdanji Videoton je v sedmih dneh odigral dve tekmi, že na prvi pa je, po vsega enem treningu, zaigral tudi novinec Nejc Gradišar. Investicija, težka 400.000 evrov, je Madžarom že na prvi tekmi prinesla veselje. Gradišar je namreč zadel že na prvi tekmi. Drugo je presedel na klopi za rezervne nogometaše, trener z njegovim nastopom ni tvegal, ker je imela ekipa pozitiven rezultat, Gradišar pa je začutil bolečino v preponi in je tekmo preventivno izpustil. 

Prvi teden po prestopu iz Rogaške v Fehervar je Gradišar preživel na dveh "frontah" - v klubu in v hotelu. 

"Hitro gre vse skupaj. Počasi si bom moral najti stanovanje, trenutno sem še v hotelu. Vtise še nekako zbiram. Ogledal sem si mesto, klub. Veliko časa nisem imel. Ko sem prišel, sem imel podpis pogodbe, preglede, pa prvi trening in nato že tekmo," je za Nogomanio povedal 21-letni napadalec.

Gol na debiju je nekaj, česar mladi nogometaš, ki je pred Rogaško izkušnje nabiral v Bravu, ni pričakoval. 

"Vesel sem, da mi je trener dal možnost že na prvi tekmi. Lahko sem se takoj dokazal, čeprav nisem pričakoval, da bom kar takoj igral. Verjetno bi igral tudi na drugi tekmi, a sem začutil bolečino in sem ostal na klopi," je dejal Gradišar, ki je prosta dneva po zadnji tekmi preživel delavno. Na terapijah. 

Madžarsko ligo šele spoznava. Prvi vtis je pozitiven.

"Gledam tekme, spoznavam ligo. Je raven nad slovensko ligo. Predvsem po organizaciji, infrastrukturi in podobno. Vidi se, da veliko vlagajo v nogomet, precej več kot se vlaga v Sloveniji. Pogoji tukaj so res drug svet."

Fehervar je bil vztrajen. Odpirale so se tudi druge možnosti, omenjalo se je tudi ljubljansko Olimpijo, a je Gradišar ocenil, da bi to lahko bil primeren korak naprej v karieri.

"Madžari so se zanimali že dlje časa. Želel sem oditi iz Rogaške, mislim, da sem naredil, kar sem lahko in sem moral naprej. To so ugotovili tudi v klubu, pri čemer me je podpiral trener, za kar sem mu hvaležen. Na koncu sta se kluba dogovorila. Zanimanje iz slovenske lige je bilo, nekaj se je tudi pisalo o njem, ampak mislim, da slovenski klubi težko plačajo toliko."

Gradišar je bil prodan kmalu po prvem reprezentančnem nastopu. S t.i. ligaško reprezentanco je premagal ZDA, pri čemer je zadel prav Gradišar. Izkušnja, ki je ne bo pozabil, mu je pomagala odpreti vrata v svet pravega nogometnega profesionalizma.

"Tudi te priložnosti nisem zares pričakoval. Selektor mi je na zadnjem treningu rekel, da bom začel. Vesel sem priložnosti in gola. Trudil sem se maksimalno izkoristiti vse skupaj. Tako tudi tukaj v klubu. Do konca sezone želim čim več igrati in seveda zadevati. Izkušen še nisem, sem pa motiviran, bom že ujel ritem in soigralce. Naš cilj je vstopnica za Evropo," je pogovor za Nogomanio sklenil 21-letni Nejc Gradišar. 

Standings provided by Sofascore