Sanjski začetek sezone za Celjane: V kvalifikacijah za ligo prvakov so Estonce razbili na prafaktorje!

Slovenski prvak bi lahko danes zabil tudi deset golov, kljub temu pa se je veselil visoke zmage proti Estoncem, ki so bili vsaj za razred slabši tekmec.

Uredništvo
10. julij 2024

Celje do visoke zmage na gostovanju pri estonski Flori. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Celjani so krenili v novo sezono. Danes so se v kvalfiikacijah za ligo prvakov pomerili proti Flori iz Talina in že v prvem polčasu je bilo kristalno jasno, da estonski prvoligaš nima pravih možnosti proti slovenskim prvakom, ki so ob odmoru vodili že s 3:0. Prav lahko bi bil rezultat še precej višji, Celjani so v prvem delu zapravili ogromno priložnosti.

Začelo se je že v 7. minuti. Krefl je podal iz kota, Aljoša Matko pa je bil neoviran v kazenskem prostoru in žogo je potisnil v mrežo za 1:0.

Tri minute kasneje je na 2:0 povišal branilec Vuklišević. Tokrat je bil izvajalec kota Bobičanec, Estonci so žogo izbili samo do Vukliševića, ki je imel veliko časa ter prostora v kazenskem prostoru, da je brez težav zaključil in povišal prednost Celjanov. 

V 21. minuti je Matko zapravil enajstmetrovko, v 40. minuti tudi situacijo 1 na 1 z vratarjem. Vmes pa je novinec Kučys zapravil čudovito priložnost po podaji Matka. V dodatku prvega polčasa pa je na 3:0 povišal Zabukovnik, ki se je izkazal z odličnim strelom s kakšnih petnajstih metrov. Ob odmoru se je zdelo, da je tekma že odločena v korist Celja. 

V nadaljevanju je Kučys še naprej zapravljal neverjetne priložnosti, na 4:0 pa je v 71. minuti povišal hitri Aarons, ki je pobegnil po desni, preigral branilca in zlahka zadel. Estonci si na drugi strani niso ustvarili priložnosti, ki bi skrbele vratarja Rozmana.

Na 5:0 je v 90. minuti postavil Tamar Svetlin. Slabo je posredoval branilec Flore, Svetlin je prišel do žoge in zabil z bližine za lepo zmago Celja.