Santiago Bernabeu se je poslovil od Lorenza Sanza, ki je marca lani umrl zaradi okužbe s koronavirusom

Real iz Madrida je danes odigral prvo tekmo na Santiago Bernabeuju po 560 dneh, s tem pa je imel klub tudi priložnost, da se poslovi od svojega nekdanjega predsednika Lorenza Sanza.

Uredništvo
12. september 2021, 9:45

V Madridu so se poslovili od Lorenaz Sanza. (Foto: /)

Lorenzo Sanz je bil ena prva večjih 'nogometnih' žrtev pandemije koronavirusa, saj je po okužbi 21. marca lani umrl v 77. letu starosti. Že tedaj je aktualni predsednik Reala iz Madrida Florentino Perez napovedal, da se bodo v Realu od Sanza dostojno poslovili takoj, ko bo to mogoče in svoje obljube ni prelomil.

Real se je danes po 560 dneh vrnil na svoj stadion Santiago Bernabeu, pred začetkom tekme proti Celti pa so v klubu organizirali petminutno slovesnost v čast pokojnemu predsedniku.

Udeležili so se je številni igralci iz njegovega obdobja, ki so na igrišče prinesli lovorike, osvojene v njegovem predsedniškem mandatu. Manuel Sanchis in Predrag Mijatović sta prinesla lovoriko za sedmi naslov evropskega prvaka, Michel Salgado in Iker Casillas za osmega, Fernando Morientes in njegov sin Fernando Sanz, sicer tudi nekdanji član Reala, sta prinesla lovoriko za interkontinentalni pokal, Fernando Hierro in Guti pa sta prinesla lovoriko za 27. naslov španskega državnega prvaka.


Na sredini igrišča so v Madridu postavil velik portret s podobo Lorenza Sanza, ves čas slovesnosti pa je približno 23 tisoč gledalcev na stadionu stoje ploskalo v slovo enemu najuspešnejših predsednikov v zgodovini kluba.