Saša Kolman je dobil vse bolj cenjeno službo na Nogometni zvezi Slovenije

Nekdanji trener Gorice Saša Kolman je postal novi selektor ženske nogometne reprezentance.

Uredništvo
15. september 2023

Saša Kolman (Foto: nzs.si)

Ženska nogometna reprezentanca je po neslavnem odhoduBoruta Jarca, ki je moral oditi zaradi upora igralk, dobila novega selektorja. Iz vodstva NZS so sporočili, da bo to funkcijo odslej opravljal Saša Kolman, ki se bo s svojimi varovankami spoznal že ob začetku naslednjega tedna.

"Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na dopisni seji potrdil novega selektorja ženske članske reprezentance. To bo Saša Kolman, 39-letni nogometni strokovnjak, ki je v svoji karieri deloval kot glavni trener v Novi Gorici in avstralskem South Melbourne FC, kakor tudi kot vodja nogometne akademije Real Madrida v Združenih arabskih Emiratih.

Kolman bo debitiral na klopi ženske reprezentance že naslednji petek, ko Slovenija pričenja tekmovanje v ženski Ligi narodov B, v kateri se bo pomerila s Češko, Belorusijo ter Bosno in Hercegovino.

Reprezentantke bo Kolman pozdravil že v ponedeljek, 18. 9. na Brdu pri Kranju, po štirih dneh priprav pa Slovenke prva tekma čaka že 22. 9. ob 16. uri v Krškem, ko bodo na drugi strani stale Čehinje," so sporočili iz NZS.