Saul Niguez: Od nepogrešljivega do odvečnega in odpisanega

Angleški mediji poročajo, da vodstvo Chelseaja vse resneje razmišlja o tem, da bi predčasno sklenilo posojo španskega vezista Saula Nigueza.

Uredništvo
9. november 2021

Saul Niguez se pri Chelseaju ni obnesel. (Foto: Getty Images)

Chelsea je na zadnji dan prestopnega roka svoje vrste okrepil s španskim vezistom Saulom Niguezom, ki je bil v zadnjih letih eden najbolj standardnih članov madridske zasedbe. Niguez je bil pripeljan z namenom, da razbremeni Jorginha in N'Goloja Kanteja, doslej pa je v majici Chelseaja zbral vsega 239 minut in je tako celo najmanj izkoriščen član Chelsejave zasedbe v letošnji sezoni za tretjim vratarjem moštva Marcusom Bettinellijem.

Igralec, ki je na posoji in ne igra, ima pred seboj zelo negotovo prihodnost, zato so se v Angliji že pričele pojavljati informacije, da naj bi trener Chelseaja Thomas Tuchel dvignil roke nad 26-letnim Špancem in da bi želel predčasno končati posojo, ki je bila sicer dogovorjena do junija leta 2022.

V Atleticu se s takšnim scenarijem ne strinjajo, saj je tudi odhod Nigueza klubu omogočil registrirati Antoina Griezmanna, zato bi Saulov povratek predstavljal ekonomski problem, prav tako pa trenutno v madridskem moštvu po njegovem povratku ni nikakršne potrebe.

Saul Niguez je od standardnega člana začetne enajsterice Atletica in španske reprezentance močno nazadoval in to ravno v letih, ko bi moral 'po pravilih' doseči svoj nogometni vrhunec. V Chelseaju ga ne potrebujejo, tudi v Atleticu pa veliko bolj kot o tem, kako Nigueza ponovno integrirati v moštvo, razmišljajo o tem, kako bi zanj še uspeli iztržiti dovolj visoko odškodnino.