Schalke je Vedatorja zaradi incidenta na treningu vrgel na cesto

Vodstvo Schalkeja je po hudem incidentu na treningu, na katerem so zapele tudi pesti, nemudoma prekinilo pogodbo z bosanskim veteranom Vedadom Ibiševićem.

Uredništvo
25. november 2020, 10:32

Foto: uradna spletna stran kluba

V Schalkeju gre v letošnji sezoni vse narobe, saj moštvo ždi pri dnu prvenstvene lestvice in postaja vse bolj zrel kandidat za izpad v drugo ligo, nervoza pa je v enem najbolj priljubljenih nemških klubov dosegla vrhunec na nedavnem treningu, ko naj bi iskre prešle v pravi požar.

Nemški mediji poročajo, da sta si v lase skočila izkušeni bosanski napadalec Vedad Ibišević in pomočnik trenerja Naldo, sicer izkušeni brazilski nogometaš z dolgo kilometrino v prvi nemški ligi. Podrobnosti incidenta niso znane, neuradno pa naj bi zapele tudi pesti.

Športni direktor kluba Jochen Schneider ni želel preveč razpredati o podrobnostih, je pa naznanil, da je vodstvo kluba z Ibiševićem prekinilo pogodbo, vezista Amine Harit in Nabil Bentaleb pa sta do nadaljnjega suspendirana.

"Z našega vidika je edino smiselno, da prekinemo sodelovanje in se razidemo v pozitivnem duhu,"
je povedal Schneider, in dodal, da bo Ibišević klub formalno zapustil 31. decembra oziroma šest mesecev pred iztekom enoletne pogodbe.Harit in Bentaleb naj bi bila suspendirana zaradi kršenja klubskega pravilnika, neuradno pa naj bi ju klub zamrznil, ker sta se na prvenstveni tekmi proti Wolfsburgu obnašala nespoštljivo do trenerja moštva Manuela Bauma.

Vedad Ibišević v Nemčiji nastopa od leta 2006 naprej, ime pa si je ustvari v napadu Hoffenheima, kjer se ga je tudi oprijel vzdevek Vedator. V Bundesligi je v majici Hoffenheima, Herthe, Stuttgarta in Schalkeja zbral kar 344 nastopov in dosegel 127 zadetkov.