Se Final Four lige prvakov seli iz Turčije?

UEFA naj bi bila vse bolj prepričana v to, da bo zaključek lige prvaka izpeljala po sistemu t.i. Final Foura, pojavlja pa se veliko ugibanj, kje naj bi potekal zaključni turnir.

Uredništvo
29. maj 2020, 12:38

Foto: UEFA

UEFA še ni potrdila sistema tekmovanja v ligi prvakov, vendar pa v zadnjem času v medije curlja vse več podrobnosti o tem, kako bo Evropa v letošnji sezoni okronala novega klubskega prvaka. Sky Sport Italia poroča, da naj bi bil načrt UEFA, da se preostale povratne tekme osmine finala odigrajo 7. in 8. avgusta, nato pa naj bi 13. in 14. avgusta potekale tekme četrtfinala, pri čemer naj bi zmagovalca določila le ena tekma.

Tekmovanje naj bi se zaključilo s Final Fourom, kar pomeni, da bi štiri ekipe v istem mestu odigrale tri tekme, in sicer obe polfinali in za konec še veliki finale. Sky trdi, da naj bi UEFA razmišljala tudi o tem, da bi zaključni turnir preselila iz Turčije, glavni kandidat za organizacijo turnirja pa naj bi bila Nemčija, ki je že vzpostavila prvenstveno tekmovanje in je trenutno v tem smislu korak ali dva pred ostalimi evropskimi državami.

loading...