Se Zlatko Dalić boji, da ne bo več selektor Hrvaške?

Trenutni rezultati Hrvaške niso prav dobri, selektor Zlatko Dalić se tega zaveda, a ker ustvarja novo reprezentanco, je prepričan, da je na pravi poti.

Uredništvo
17. november 2020, 8:05

Foto: Getty Images

Hrvaška reprezentanca počasi, a z vidnimi korako stopa proti novi podobi. Vse pomembnejše vloge prevzemajo igralci, ki na mundialu pred dvema letoma niso bili tako pomembno kot so trenutno. Rezultati, čeprav liga narodov za Hrvaško v resnici ne kdo ve kako pomembna, malce trpijo. Kar nekaj je tudi kritik, s katerimi pa se selektor Zlatko Dalić ne obremenjuje. Njegov odhod ni ravno realna in zato aktualna tematika, je pa Dalić o tem pred dvobojem s Portugalsko vseeno spregovoril. 

"Zavedam se, da nismo dobri, tega mi ni treba govoriti. To je naša trenutna realnost, manjka nam precej igralcev. Ustvarjamo novo reprezentanco, to je proces in za njim stojim. Motiviran sem in verjamem vase. Ni lahko, a to je moje delo. Pritisk je velik, ampak ga lahko prenašam. Naredil sem vse, kar sem s Hrvaško želel narediti. Svetovno prvenstvo, vrnili smo reprezentanco v Split, poenotili smo Hrvate in nikoli lažje se nismo uvrstili na evropsko prvenstvo. Če kdo misli, da nisem dober, naj pride nekdo drug," je dejal Dalić, ki je imel po mundialu kar nekaj mikavnih ponudb, predvsem iz Azije, a se je odločil ostati na klopi hrvaške reprezentance.