Še en mundial v regiji? Savdska Arabija napenja vse sile, da bi dobila organizacijo svetovnega prvenstva

Savdska Arabija je najela agencijo, s katero želi priti do vpliva v športni sferi. Najprej v regiji, nato širše.

Uredništvo
10. junij 2021, 6:01

(Foto: /)

Čeprav bo Katar gostil svetovno prvenstvo prihodnje leto in je zato bolj malo možnosti, da bi že osem let pozneje Bližnji vzhod gostil mundial, časnik Times poroča o aktivnosti Savdske Arabije na tem področju. Bogati Savdijci, ki so želeli pred časom kupiti angleški Newcastle United, si želijo organizacije prestižnega nogometnega turnirja. 

Savdska Arabija naj bi najela ugledno ameriško agencijo Boston Consulting Group pri pripravi projekta, s katerim želi ta arabska sila postati središče športa na Bližnjem vzhodu. Predsednik FIFA Gianni Infantino naj bi se že srečal s princem Mohammedom bin Salmanom. 

Kako si Savdijci predstavljajo vse skupaj, ni znano. Lahko, da gre za "promocijo", lahko pa tudi za resen poizkus. A ovir je ogromno. Ena večjih je nespoštovanje človekovih pravic v tej državi.

Ena od rešitev bi lahko bila ta, da bi Savdijci mundial organizirali v sodelovanju s kom drugim, omenjata se Španija in Portugalska. Omenjeni državi gojita zelo dobre odnose s savdijsko kraljevo družino, ki državi seveda odloča o vseh temeljnih vprašanjih družbe.
 
 
adplus-dvertising