Še en velikan bo iskal trenerja: Manchester United bo pokazal vrata Eriku ten Hagu

Manchester Untied se bo pridružil Chelseaju, Bayernu in Juventusu ter iskal novega trenerja za sezono 2024/25.

Uredništvo
22. maj 2024

Erik ten Hag (Foto: Getty Images)

Že dolgo se ni zgodila situacija, da bi tako rekoč istočasno novega trenerja iskalo toliko klubov iz evropske elite, kot se to dogaja trenutno. Juventus išče naslednika Massimiliana Allegrija, Bayern iz Munchna že več mesecev išče naslednika Thomasa Tuchla, od včeraj naprej je brez trenerja Chelsea, še naprej pa je zelo negotova usoda trenerja Barcelone Xavija, ki naj bi bil prav tako bližje odhodu kot ostanku v klubu.

Italijanski novinar Gianluca Di Marzio poroča, da se bo v kratkem v lov za novim trenerjem podal tudi Manchester United, pri katerem naj bi že sprejeli dokončno odločitev o prekinitvi sodelovanja z Nizozemcem Erikom ten Hagom.

"Manchester United išče zamenjavo za ten Haga. Njegovo slovo je nepreklicno," je zapisal Di Marzio, ki sicer velja za enega bolj kredibilnih in zanesljivih poznavalcev dogajanja v zakulisju evropskega nogometa.

Ten Hag je z Unitedom v prvenstvu zasedel osmo mesto, kar je najslabši rezultat rdečih vragov v Premier League, v Evropo pa se lahko uvrsti le v primeru zmage v finalu FA pokala proti Manchester Cityju.

Angleški mediji že navajajo imena treh potencialnih naslednikov nekdanjega trenerja Ajaxa – Mauricio Pochettino, Roberto de Zerbi in Kieran McKenna, mladi trener Ipswicha, za katerega zanimanje kaže tudi Chelsea.