Še ena mučna tekma Olimpije, ki pa se je po Milovićevi zaslugi srečno končala

Po dobljenem derbiju z Mariborom Olimpija ne prepriča. Danes se je izdatno mučila s Sežano, zakockala prednost, na koncu pa prišla do zmage. Junak je bil Goran Milović.

Uredništvo
12. december 2020, 7:08

Olimpija
2 : 1

Sod.: Bojan Mertik

Tabor Sežana
1 : 0
 
 
1 : 1
 
 
 
 
2 : 1
 
Olimpija: Žiga Frelih, Marko Perković, Jan Andrejašič (od 58. Matic Fink), Goran Milović, Timi Max Elšnik, Michael Pavlović, Mihail Caimacov, Djordje Ivanović (od 92. Radivoj Bosić), Luka Marin (od 79. Ivan Močinić), Mario Kvesić (od 80. Ante Vukušić), Andrés Vombergar.Tabor Sežana: Arian Rener, Toni Aliaj (od 64. Kevin Doukoure Grobry), Marko Ristić, Mihael Briški, Erik Salkič, Klemen Nemanič, Antoine Makoumbou, Mario Babić, Leon Sever, Christos Rovas (od 93. Fahd Richard Ndzengue Moubeti), Aldair (od 63. Dino Stančič).

Foto: pigac.si

Olimpija je srečanje proti Sežani začela ambiciozno in že v peti minuti zapretila preko Ivanovića, toda slednji je slabo reagiral in zapravil lepo priložnost. V naslednji minuti je Rovas padel v domačem kazenskem prostoru, Sežanci so želeli enajstmetrovko, a Mertik je ni dosodil. Isti igralec je v 26. minuti stresel okvir gola. Ker pa Primorci niso zadeli, so bili kaznovani. Caimacov je zaposlil Ivanovića, ta pa Kvesića, ki je Olimpijo popeljal v vodstvo. Zaostanek gostov ni zmedel, še so poizkušali, spet je bil nevaren Rovas, a je Frelih posredoval. Je pa imela Olimpija malce pred odmorom preko Ivanovića na nogi 2:0, Srb Renerja ni premagal. 

V drugem polčasu je Olimpija opazno padla v igri. Posledica je izenačujoči gol vztrajnih gostov. Zadel je osmoljenec prvega polčasa Rovas! Olimpija je v drugem polčasu igrala slabo in ni bila nevarna in v 74. minuti je dišalo po novem golu Sežane, Babić se v lepi priložnosti ni znašel. Skender je za zadnjih deset minut na igrišče poslal Vukušića. Dalmatinec ni prinesel zmage, jo je pa njegov rojak Goran Milović. Odbijanje žoge v kazenskem prostoru gostov je branilec spremljal in žogo zabil v gol. Pri tem je Rener ležal na tleh, izgledalo je, kot da bi ga nekdo od domačih pohodil. Primorci so protestirali, prepričani, da bi moral biti dosojen prekršek nad vratarjem, toda sodnik Mertik njihovih pritožb ni upošteval. Ostalo je pri izidu 2:1, s katerim mora biti Olimpija glede na prikazano več kot zadovoljna. Gostje pa so si verjetno zaslužili več, vprašanje je tudi, kako bodo sprejeli sodniško odločitev ob zmagovitem golu Olimpije.