Še eno prečrtano ime v Mariboru: Pred večnim derbijem je Simon Rožman izločil tudi Peričića

Minevata dve leti, odkar je Špiro Peričić sklenil dogovor z Mariborom, vendar se zanj mariborska avantura z današnjim dnem po naših informacijah bolj ali manj končuje. Hrvat je razočaral.

Uredništvo
7. maj 2021, 4:32

(Foto: pigac.si)

V Mariboru kljub finišu sezone in boju za naslov prvaka že delajo selekcijo ekipe za naslednjo sezono. Pričakovati gre velike spremembe, nedavno pa smo razkrili, da je trener Simon Rožman že prečrtal Amirja Derviševića in Alexandruja Cretuja. Vezistoma se je po naših informacijah danes na seznamu odpisanih pridružil še en igralec, in sicer branilec Špiro Peričić

Hrvat v Mariboru nikoli ni zares upravičil svojega prihoda iz Mure. Letošnja sezona je zanj sicer druga v Ljudskem vrtu, a bolj kot Dalmatincu Rožman trenutno zaupa Črnogorcema v osrčju obrambe Iliji Martinoviću in Luki Uskokoviću, ki pa se resnici na ljubo prav tako kot Peričić nista izkazala. 

Sedemindvajsetletni Peričić ima z Mariborom pogodbo podpisano še za eno leto, tako da ga Mariborčani brez odpravnine ne morejo kar tako odstraniti s svojega plačilnega seznama. Za mariborski klub bi bilo seveda najbolje, če bi si Peričić našel novega delodajalca in bi tako postal naklonjen ideji o sporazumni prekinitvi obstoječe pogodbe. V nasprotnem primeru bo ostal finančno breme za Maribor. 

Peričić je v Slovenijo prišel z vsega eno sezono prvoligaških izkušenj (v 1. HNL je igral za Cibalio), pred tem pa je igral za Dugopolje, Slaven, Solin in Primorac. 

V 1. SNL je Peričić (v Muri in Mariboru) odigral 72 tekem, dosegel je tri zadetke.